ADC Czech Creative Awards hlásí rekordních 274 přihlášek

neděle, 7. dubna 2024, 07:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Soutěž ADC Czech Creative Awards eviduje rekordní počet přihlášek, zveřejňuje také soutěžní galerii. 

Zdroj: ADC

Zdroj: ADC

Soutěž ADC Czech Creative Awards, oceňující komunikační kreativitu, letos přijala rekordní počet přihlášek, celkem jich eviduje 274 od 57 subjektů z řad agentur, designových studíí, freelancerů, produkčních společností i samotných značek. Nejvíce prací přihlásily tradičně velké agentury v čele s WMC Grey (33), VML (30), McCann Prague (18) a DDB Prague (17). Zveřejněna je také soutěžní galerie

Z celkového počtu bude 166 přihlášek hodnotit Advertising Jury v čele s Catalinem Dobre (CO-CEO & CCO McCann Romania & Regional CD McCann CEE) a 108 přihlášek nově vzniklá Art Jury, které bude předsedat Mike Martin (CCO Ogilvy Czechia).

Nová ambice soutěže být více relevantní směrem k designérské komunitě a vyzdvihovat také práce z oblasti designu přilákala hned několik přihlašovatelů, kteří se ADC Awards účastní vůbec poprvé. V samostatné kategorii Design se tak letos utká 35 přihlášek

Nárůst v počtu přihlášek zaznamenala i kategorie Campaign, a to oproti loňskému ročníku o čtvrtinu na 21 přihlášek. Týmy, jejichž kampaně porota posune na shortlist, budou letos svou práci obhajovat před porotou osobně. Osobní prezentace budou otevřené také veřejnosti.

Pořadatelská organizace Art Directors Club spouští prodej vstupenek na slavnostní vyhlášení, které proběhne 16. května 2024 v Archa+. Poprvé bude letos během ceremoniálu vyhlášena i Agentura večera. Vstupenky je nyní možné zakoupit na webu soutěže nebo bez nutnosti registrace na GoOut, a to za early birds cenu. Levnější vstupenky jsou k dispozici do 18. dubna do termínu zveřejnění shortlistů.

-stk-