Centrum Černý Most se rozšíří, přidá obchody i restaurace

čtvrtek, 11. dubna 2024, 18:40 Aktuality, Retail MediaGuru

Obchodní Centrum Černý Most čeká významné rozšíření, které přinese 32 nových obchodů a restaurací a tři nové kinosály. 

Zdroj: Centrum Černý Most

Zdroj: Centrum Černý Most

Společnost Unibail-Rodamco-Westfield se rozhodla rozšířit obchodní Centrum Černý Most. Projekt, realizovaný s důrazem na udržitelnost, přinese 32 nových obchodů a restaurací a 3 nové kinosály. 

„Naším cílem je zásadně zlepšit nabídku restaurací, představit více obchodů s módou, uvést nové flagshipové formáty oblíbených značek a nabídnout tak ještě lepší zážitek z nakupování i ze stravování. Reagujeme na poptávku našich zákazníků, kterým ve spádové oblasti chybí rozmanitější nabídka restaurací, ale také na velký zájem retailerů o Centrum Černý Most. Současně tak chceme pokračovat v rozvoji našeho pozitivního dopadu na komunity a další stakeholdery v sociální, enviromentální a ekonomické oblasti,“ uvádí Petra Holušová, ředitelka Centra Černý Most. 

Otevření rozšířené části je naplánované na podzim roku 2025. Práce, které se rozběhnou tento měsíc a které budou probíhat s důrazem na co nejmenší uhlíkovou stopu a využití materiálů od lokálních dodavatelů, přinesou centru nových 9 100 m2 prodejní plochy. Centrum bude po celou dobu prací plně v provozu.

Nově přibude v centru 20 nových obchodů, a zvýší tak jejich celkový počet na 213. Významně se rozšíří zejména nabídka v oblasti módních značek, vzniknou i nové flagshipové formáty některých z nich.

Místo klasického food courtu vznikne v rozšířeném centru nový koncept stravování – restaurační zóna Dining Plaza, jejíž součástí bude i dětská hernička. Celkem v něm bude 22 restaurací, zejména se zvýší počet těch s obsluhou ke stolu. Díky nové myčce nádobí bude možné servírovat jídla na porcelánovém nádobí s klasickými příbory, což bude minimalizovat vznik odpadu. 

V neposlední řadě dojde k rozšíření i multikina CineStar na střešním parkovišti. „Gold Class na Černém mostě bude zahrnovat tři nové sály, každý o kapacitě pouhých 30 míst. Před vstupem do sálu mohou diváci využít salonek s barem a šatnou. Zákazníci si zde také mohou objednat občerstvení, které jim bude personálem servírováno přímo během projekce filmu,“ popisuje Tomáš Volt, marketingový ředitel multikina CineStar.

Centrum Černý Most bylo otevřeno v roce 1997 coby vůbec první nákupní centrum v České republice. Prvním rozšířením prošlo už v roce 2013

-stk-