CNN Prima News uvádí hokejový seriál a odvysílá debatu lídrů do EP

středa, 10. dubna 2024, 15:30 Aktuality, TV MediaGuru

CNN Prima News spouští na svém webu seriál o hokejistech v nesnázích. Zároveň ve středu 10. dubna zahajuje vysílání k volbám do Evropského parlamentu, které odstartuje debata lídrů pro volby do EP.

Tomáš Večeřa, ředitel online zpravodajství skupiny Prima, a Liběna Hlinková, předsedkyně správní rady Nadačního fondu Ivana Hlinky. Zdroj: FTV Prima

Tomáš Večeřa, ředitel online zpravodajství skupiny Prima, a Liběna Hlinková, předsedkyně správní rady Nadačního fondu Ivana Hlinky. Zdroj: FTV Prima

Zpravodajská multiplatforma CNN Prima News spustila ve spolupráci s Nadačním fondem Ivana Hlinky od 9. dubna na webu CNNPrima.cz osmidílný seriál Druhý život šampionů. Ten mapuje osudy bývalých hokejistů, kteří se dostali do náročné a složité životní situace. Skupina Prima v rámci projektu Prima Svět věnuje finanční dar ve výši 40 tisíc Kč a jednotlivým osobnostem navíc také roční předplatné na videoplatformu Prima+.

Podpořit je mohou i diváci a čtenáři CNN Prima News prostřednictvím odkazu na web Nadačního fondu Ivana Hlinky a přispět vybraným hokejovým osobnostem skrze transparentní účet. CNNPrima.cz přinese každý týden až do zahájení mistrovství světa dva příběhy bývalých hráčů.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Superdebata lídrů zahájí evropské volební vysílání

CNN Prima News zároveň ve středu 10. dubna odvysílá superdebatu lídrů českých kandidátek do Evropského parlamentu. Vysílat se bude ve 21.00 živě přímo z Evropského parlamentu v Bruselu, kde spolu s moderátorkou Terezií Tománkovou budou i diváci ve studiu. CNN Prima News tím navazuje na sérii debat z Evropského parlamentu v Bruselu a Štrasburku pod názvem České zájmy v Evropě.

„Zájem o naše debaty pod názvem České zájmy v Evropě ukazuje, že diváci si uvědomují, že v Bruselu a Štrasburku se rozhoduje o věcech, které mají zásadní vliv na život v Česku. My proto dlouhodobě považujeme za naši povinnost jim zprostředkovat, jaké názory a vize mají europoslanci, kteří je v EU zastupují nebo chtějí zastupovat. I proto jako první televize u nás uspořádáme debatu lídrů českých kandidátek přímo v Evropském parlamentu v Bruselu, tedy na místě, kde by měli v případě úspěchu zastupovat české občany. A moc nás těší, že i kandidáti, kteří se o post europoslanců teprve ucházejí, dorazí osobně přímo do studia v Bruselu. A to i se svými podporovateli, kteří ve studiu usednou v publiku,“ říká šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima News Tomáš Vojáček.

Představí se osm lídrů kandidátek. Klára Dostálová (nestr. za ANO), Alexandr Vondra (Spolu), Danuše Nerudová (nestr. za STAN), Marcel Kolaja (Piráti), Petr Mach (SPD a Trikolora), Kateřina Konečná (Stačilo!), Lubomír Zaorálek (SocDem), Filip Turek (nestr. za Přísaha a Motoristé Sobě).

Kandidáti byli podle sdělení CNN Prima News vybráni na základě zprůměrování relevantních předvolebních průzkumů pro volby do Evropského parlamentu a Poslanecké sněmovny v maximálním možném počtu, který umožňují kapacity studia v Evropském parlamentu v Bruselu.

Samotné debatě bude od 20.00 předcházet speciální vysílání ze zákulisí Evropského parlamentu. Přinese krátké rozhovory s jednotlivými kandidáty. Po debatě pak od 23.00 následuje mimořádné vysílání pořadu 360°, věnované tomu nejzásadnějšímu, co v debatě zaznělo.

První superdebatou na CNN Prima News vysílání k evropským volbám začíná. V plánu jsou další debaty i speciální pořady.

-mav-