Ivan Trojan hraje v kampani ČD robota, co všechno ví

neděle, 7. dubna 2024, 20:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Cílem kampaně je představit vlakovou dopravu jako pohodlnou alternativu pro cestování.

Ivan Trojan v novém spotu Českých drah, zdroj: repro České dráhy

Ivan Trojan v novém spotu Českých drah, zdroj: repro České dráhy

Umělá inteligence se stala inspirací pro novou kampaň Českých drah promující trasy do Prahy, Brna, Olomouce a Ostravy. Upozorňuje na komfort a vybavení vlaků. Cílem kampaně je představit vlakovou dopravu jako pohodlnou alternativu pro cestování. Ivan Trojan vystupuje v roli chytrého robota, co všechno ví.

„Novým námětem jsme tentokrát s nadsázkou a vtipem vstoupili do světa ‚ski-fi‘ a AI. V tématu jsme viděli nejen vizuální potenciál, ale i hereckou výzvu pro Ivana Trojana. Především jsme tím ale pohodlně odkomunikovali všechny benefity z briefu. Výrazným elementem spotu je ‚dálkově ovládaná mozkovna‘ a její hýbající se a blikající komponenty. Pohyblivá mechanika a ztvárnění robota definovaly výtvarnou část spotu. Robo-elektro-rapová hitovka Palačinka lívanec to celé nakonec vygradovala,“ říká Jakub Kolářík, kreativní ředitel Havasu.

Zdroj: České dráhy

Režisérem spotu byl opět Ondřej Trojan, kampaň vznikla v agentuře Havas. Nasazená bude od 4. dubna jako online spot, v rádiu a v různých formátech na sociálních sítích. Kampaň poběží do poloviny května. Mediamix tvoří TV, sociální média, internet a rádio.

-mav-