Na Sabre Awards boduje kampaň DPD a také Ewing

pátek, 19. dubna 2024, 06:35 Aktuality, PR MediaGuru

Zlato v kategorii Transport & Logistics získala kampaň „DPD jste vy“ od agentury Realness. Ewing se stává „Poradenskou agenturou roku“. 

Zdroj: DPD

Zdroj: DPD

Z celkových 13 nominací na mezinárodní soutěži SABRE Awards proměnili Češi v ocenění jen jednu. Vítězem v kategorii Transport & Logistics se stala kampaň „DPD jste vy“ společnosti DPD a královéhradecké agentury Realness. Titul Consultancy of the Year pro region střední a východní Evropy si odnesla agentura Ewing

V rámci projektu „DPD jste vy“ vytvořila agentura Realness ve spolupráci s DPD interní kampaň pro kurýry s cílem posílit zákaznickou zkušenost prostřednictvím interaktivního videa zachycujícího jejich každodenní život. Tato videa byla použita během workshopů pro kurýry a díky své autentičnosti a použití jazyka, který je kurýrům vlastní, se setkala s úspěchem. Každý kurýr měl možnost volby, jak reagovat v různých situacích při doručování balíků. Jednotlivé příběhy pak končily vtipným ponaučením, které osvětlovalo klíčové aspekty zákaznické zkušenosti. Za DPD se na kampani aktivně podíleli marketingový a PR manažer DPD Vít Řezníček a manažer personálního oddělení Aleš Hejlek. Tým vytvořil obsah nejen pro české DPD, ale také zajistil lokalizovaný dabing pro DPD na Slovensku, v Maďarsku, Chorvatsku a Slovinsku.

Celkem bylo prostřednictvím videa proškoleno v průběhu jednoho roku 3300 kurýrů, z toho 1400 českých. Zbytek tvořili kurýři ze Slovenska (700), Maďarska (570), Chorvatska (320) a Slovinska (240). Díky projektu došlo ke zlepšení zákaznické zkušenosti při doručování kurýrem na adresu, NPS (net promoter score) mezi příjemci zásilek, a to na průměrných 81,5 % za rok 2023 (vs 79,4 % v roce 2022) a 

Oborové ocenění 2024 PRovoke EMEA Consultancy of the Year pro region střední a východní Evropy si odnesla agentura Ewing, která titul Poradenská agentura získala již podruhé. Ocenění každoročně uděluje nezávislá organizace PRovoke Media na základě posouzení přihlášek a konzultací s PR firmami ve Velké Británii, Evropě, na Středním východě a v Africe.

„Získaného ocenění, o které jsme soupeřili s více než dvěma stovkami špičkových agentur, si nesmírně vážíme. Domníváme se, že jsme jej obdrželi nejen díky našim skvělým výsledkům v loňském roce, ale také pro naše odhodlání vytvořit z Ewingu dlouhodobě udržitelnou agenturu budoucnosti. Je potvrzením naší strategie, investic a pozice na trhu, na kterém jsme nedávno oslavili třicetileté jubileum. Naším cílem není být největším, ale nejvýznamnějším strategickým komunikačním partnerem pro naše klienty, partnery, tým a komunitu,“ komentuje Pavlína Rieselová, spolumajitelka a managing partner agentury Ewing, jež loni dosáhla 30% meziročního růstu a rekordního příjmu. 

„V roce 2023 jsme se stejně jako v předchozích letech věnovali práci pro významné české i mezinárodní firmy a instituce. V mnoha ohledech jsme ale také vykročili novým směrem: vytvořili jsme novou oborovou skupinu pro ESG a udržitelnost, navrhli jsme Hatch by AI, náš vlastní nástroj pro umělou inteligenci, a investovali jsme do seniorních zaměstnanců, kteří vedou 60členný tým pracující pro naše klienty,“ dodává další spolumajitel a managing partner Ewing Jakub Hrabovský.

-stk-