Penny se spojuje s Běhej lesy, podpoří seniory

pondělí, 8. dubna 2024, 10:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Penny je nově partnerem amatérských závodů Běhej lesy. Zapojí se s charitativními Penny běhy, z jejichž výtěžku podpoří seniory. 

Zdroj: Repro YT Penny

Zdroj: Repro YT Penny

Penny se stává partnerem seriálu amatérských závodů Běhej lesy. Do letošní osmidílné série se zapojuje charitativními Penny běhy, jejichž výtěžek daruje řetězec na podporu sdružení Život 90 a financování péče o seniory

Spolupráce s Běhej lesy dál rozšiřuje projekt „Hýbeme se hezky česky“, v jehož rámci Penny dlouhodobě podporuje sport, pohyb a zdravý životní styl. „Projekt jsme odstartovali v roce 2021, když jsme chtěli pomoci návratu dětí ke sportu po covidu. Ale během doby jsme rozkročili více do šířky, protože koneckonců hýbat bychom se měli všichni, třeba i rodiče s dětmi nebo senioři. A Penny běh je vymyšlen právě tak, aby jej mohl absolvovat skutečně každý. Nenáročnou bezbariérovou trasu lze zvládnout třeba i s kočárkem nebo ji absolvovat pomalejším tempem,“ popisuje Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu Penny. 

Charitativní Penny běh bude součástí každého z osmi dílů série Běhej lesy, vedle hlavních závodů pro dospělé běžce a soutěží pro malé děti. Za každého zaregistrovaného závodníka  věnuje Penny 250 korun na podporu sdružení Život 90, které se zaměřuje všestrannou péči o seniory, provozuje například komunitní centrum s řadou vzdělávacích a pohybových programů nebo zajišťuje pro seniory široké spektrum sociálních a poradenských služeb.

Běhej lesy startuje 20. dubna na Karlštejně a pokračuje až do zářijového finále v Lednici.

Od roku 2021 se v rámci projektu Hýbeme se hezky česky bylo finančně i materiálně podpořeno několik stovek sportovních klubů a týmů po celé zemi. Mezi ně Penny rozdělil finance a poukázky na potraviny v hodnotě více než 13 milionů korun. Dlouhodobě spolupracuje řetězec také se Sokolem a letos je partnerem XVII. Všesokolského sletu

-stk-