Rakuten TV upravila menu a přidala obsah z Číny

pátek, 12. dubna 2024, 13:50 Aktuality, TV MediaGuru

Japonská streamingová platforma Rakuten TV působící také v Česku představila novou grafickou podobu svého menu a přichystala i další novinky.

Nově přidané dokumenty pocházejí výhradně z produkce čínské státní televize CGTN

Nově přidané dokumenty pocházejí výhradně z produkce čínské státní televize CGTN

Ve Smart TV, tedy televizorech připojených k internetu, se úvodní menu s položkami Domů, Zdarma a Živá TV přesunulo doprostřed obrazovky a změnila se jeho grafická podoba. Ta nyní svým stylem připomíná Apple TV. Na dalších online platformách, jako jsou například mobilní zařízení nebo desktop, k žádným změnách nedošlo. Z programové nabídky však zmizela stanice Edge Sports, která je k dispozici například i klientům O2 TV nebo ve službě SportsTribal.

Došlo i k drobné úpravě u jednotlivých položek menu. Ve chvíli, kdy se na ně uživatel přesune, se objeví popis, co daná sekce obsahuje. Anotace záložek jsou v češtině. Zásadní obsahovou novinkou je obohacení kategorie Zdarma o dokumenty a seriály z produkce čínské státní televize CGTN. Cílem je prezentovat tuto komunistickou zemi jako moderní a prosperující a lákat například na její přírodní krásy. Dosavadní obsah zdarma ve službě zůstává.

-lukpol-

FAST kanály: Rakuten TV má sport, filmy i hudbu zdarma a legálně

čtvrtek 21. března 2024