Tipsport k MS v hokeji zapojuje „Pasta" bundu a influencery

neděle, 7. dubna 2024, 21:55 Aktuality, TV MediaGuru

Tipsport k domácímu mistrovství světa v hokeji spustil svou historicky první kampaň založenou na influencerech.

Zdroj: Tipsport

Zdroj: Tipsport

Tipsport k nadcházejícímu domácímu mistrovství světa v hokeji spustil svou první kampaň založenou na influencerech. Ústřední postavou kampaně je český hokejista David Pastrňák

Pastrňák, známý svou zálibou v  módě, na svých sociálních sítích uveřejnil fotku v bundě, kterou navrhl desifnér Martin kafes33 Hirth. Má dvě strany: jednu v barvách Tipsportu, druhou v barvách národních pro fandění během MS. Komunikace se odvíjí od základní linky „Buď ready – buď připraven na mistrovství světa – s Tipsportem toho totiž zažiješ nejvíc.“ Kampaň odstartovala 3. dubna videem, které s Pastrňákem Tipsport natočil přímo v Bostonu.

„Pasta" bundu jako součást výbavy českého hokejového fanouška prezentuje na svých účtech devět influencerů české instagramové scény: Pruyem, Těhotnej kuchař, Johny.mkv, Fayne, Lucie Neumannová, Filip Langer, Kundosaki, Honzi Michálek a David Luu.

Bundu obléknou i další „tváře Tipsportu“: sportovci David Dvořák, Patrik Kincl, Michal Krčmář, Markéta Davidová, Tereza Voborníková, Barbora Hermannová, Marie-Sára Štochlová, Ronald Paradeiser, David Kozma, Sára Kousková a tým Sampi.
Ve svých příspěvcích budou odkazovat na landing page kampaně pastabunda.cz, odkud vede cesta rovnou na e-shop rosterhockey.cz, kde je bunda ve velmi limitovaném množství několika set kusů ke koupi.

Doplňkovými mediatypy pro kampaň jsou v první polovině dubna OOH plochy a online bannery.

„Už delší dobu vnímáme, že nejmladší část dospělé populace zůstává mimo efektivní zásah našich klasických marketingových kampaní, protože nesleduje většinu z médií, která v reklamě využíváme. Pasta bundou se to pokoušíme zlomit. Je to pro nás nový směr, propracovaný experiment, který nám ukáže, zda se touhle cestou při oslovování nejmladší cílové skupiny vydávat i do budoucna,“ vysvětluje vedoucí marketingové komunikace Tipsportu Michal Kramer.

Zdroj: Tipsport

Influencer marketing s Pastrňákovou bundou běží před a v průběhu hlavní kampaně Tipsportu k mistrovství světa.

Ústředním claimem hlavní komunikace je slogan „Stačí jen začít“. Kampaň zahájí 19. dubna. Tipsport bude během kampaně zdůrazňovat i další klientské benefity – například fakt, že je jedinou sázkovou společností, která bude všechna utkání šampionátu živě streamovat.

Komunikační kampaň „Stačí jen začít“ vznikla inhouse a její produkci zastřešoval Rudolf Rokoš. Poběží v celoplošných televizích, onlinu, OOH, v tisku a na pobočkách až do konce MS. I této kampani bude sloužit landing page tipsport.cz/ms, respektive tipsport.sk/ms.

-mav-