Vision Thing rozšiřuje header bidding ve své DOOH síti

úterý, 2. dubna 2024, 17:55 Aktuality, Outdoor, Internet & Mobil MediaGuru

Vision Thing rozšiřuje ve své programatické síti možnosti prodeje a nákupu prostřednictvím header bidding technologie.

Richard Němec, zdroj: Vision Thing

Richard Němec, zdroj: Vision Thing

Vision Thing, provozovatel programatické sítě OOH digitálních reklamních billboardů a obrazovek v Česku a na Slovensku, rozšiřuje možnosti prodeje a nákupu prostřednictvím header bidding technologie.

Společnost od svého založení využívá metodu odbavení programatických aukcí, header bidding, díky technologické spolupráci s Carodou. Nyní se tato kooperace rozšířila o integraci prodejní platformy (SSP) Vistar, která je tak dalším hráčem na poli programatického OOH, jež Vision Thing přináší na místní trh s venkovní reklamou.

„Prioritou pro nás stále zůstává česká a slovenská programatická síť digitálních billboardů a obrazovek, kterou neustále rozšiřujeme z hlediska kapacity, a tím i atraktivity pro domácí i přeshraniční inzerenty. Současně s rozvojem naší sítě zdokonalujeme i naše technologické řešení,” říká Richard Němec, CEO Vision Thing.

Vision Thing poznamenává, že integrace globálních zdrojů je reakcí na vzrůstající zahraniční poptávku. Nedávno firma zprostředkovala v síti řadu kampaní propagujících zahraniční služby a produkty. „V zahraničí jsou agentury a inzerenti na programatický nákup reklamy na digitálních billboardech zvyklí daleko více než u nás, což nás staví do pozice jejich první volby pro domácí trh. S expanzí nespěcháme, ale vidíme v ní velký potenciál a chceme být připraveni na postupné rozšíření našich aktivit mimo současné působiště ve dvou zemích,” uvádí Richard Němec.

Integrace nových zdrojů skrze technologii header bidding je pro firmu krokem k umožnění inzerentům soutěžit o reklamní prostor. Richard Němec upozorňuje, že rozšíření se brzy dotkne i nákupní strany: „V současnosti podporujeme nákupy přes Adform a Google Display & Video 360, které jsou na obou našich trzích nejčastěji využívanými DSP platformami. Caroda nicméně testuje i další nákupní platformy. K tomu inzerenti mají možnost využít také naše vlastní DSP Vision Thing.”

Majitelé digitálních reklamních ploch a obrazovek mohou zařazovat do aukcí i vlastní kampaně prodávané přímo. „Stále více zadavatelům již nejde jen o lepší cenové podmínky, ale také chtějí data získaná z kampaní, což umožňují naše inteligentní senzory (kamery) v průběhu kampaně. Proto není překvapivé, že se metody inzerce v DOOH stále více přibližují těm, které jsou obvyklé v online reklamě,” uvádí ředitel Vision Thingu.

Společnost provozuje technologii header bidding v celé své síti, zahrnující digitální billboardy v Česku a na Slovensku i digitální obrazovky v hypermarketech Albert ve 20 městech po České republice.

-mav-