Voyo má přes 800 tisíc, letos nasadí novou Ivetu a Krále Šumavy

pátek, 5. dubna 2024, 07:15 Aktuality, TV MediaGuru

Více než 800 tisíc předplatitelů zaznamenala platforma Voyo v Česku a na Slovensku v polovině března. Na jaře uvede třetí řadu minisérie Iveta a na podzim pak pokračování Krále Šumavy.

Král Šumavy, zdroj: TV Nova

Král Šumavy, zdroj: TV Nova

Voyo si v polovině dubna platilo 820 000 uživatelů v Česku a na Slovensku. Za poslední tři roky narostla služba podle oficiálních informací TV Nova téměř čtrnáctkrát.

„Voyo je tak nejsilnější lokální streamovací služba a už se s přehledem může na našem trhu poměřovat i s nejsilnějšími globálními hráči. Velmi rychle překonáváme dílčí cíle a blížíme se k tomu hlavnímu – jeden milion předplatitelů do konce roku 2025,“ uvedl generální ředitel Daniel Grunt. Podle jeho slov tráví uživatelé na Voyo v průměru téměř 15 hodin týdně.

Za poslední rok zaznamenala platforma podle Lucie Oravčíkové, Digital Director CZ/SK, přes 603 milionů videoviews. (Měřená délka zhlédnutích videí: 10 s; měřené období: 17.3.2023 - 17.3.2024; zdroj: Voyo.cz a Voyo.sk kumulovaně).

Klíčovým pilířem nabídky Voyo je lokální obsah představovaný nejen českými filmy a seriály, ale také původními formáty pod značkou Voyo Originál. Historicky první minisérií z dílny Voyo Originál byl Případ Roubal režisérky Terezy Kopáčové. Ten vzápětí získal hned dvě nominace na Českého lva. Následovaly jej série Guru, komediální Národní házená, Iveta, Jitřní záře, Gumy nebo Král Šumavy: Fantom temného kraje, který minulý rok získal nominaci na Českého lva. V letošním roce proměnila nominaci Matematika zločinu a skleněnou sošku si z prestižního udílení odnesla v kategorii nejlepší televizní film nebo minisérie. Zatím posledním Voyo Originálem je kriminální série Metoda Markovič: Hojer, jež získala mezinárodní ocenění na Festivalu Serial Killer. 

V letošním květnu bude mít premiéru třetí řada minisérie Iveta z produkce Voyo Originál. Dále pak se ještě letos na Voyo objeví pokračování Krále Šumavy režiséra Davida Ondříčka. Mimo Voyo Originály a nabídku filmů a seriálů nejen z Česka a Slovenska, ale i ze zahraniční produkce, mají předplatitelé na Voyo k dispozici také živá vysílání kanálů TV Nova a TV Markíza. Diváci zde naleznou přes800 českých filmů, což je největší nabídka na trhu, dále pak přes 2000 titulů a přes 17 tisíc hodin zábavy.

Voyo a Nova chystají seriály Studna, Metoda Markovič: Straka či Vraždy v Kraji

čtvrtek 4. dubna 2024

-mav-