Zájem o elektro auta se začíná v Česku zvyšovat

pondělí, 8. dubna 2024, 07:05 Aktuality, Výzkum, Udržitelnost MediaGuru

Z výzkumu OMG Research pro automobilku Renault vyplynulo, že téměř polovina nakupujících, kteří zvažují koupi nového vozu, připouští nákup hybridní nebo elektrické varianty.

Zdroj: Renault

Zdroj: Renault

Skupina zájemců o elektrifikovaná auta se v Česku začíná zvyšovat. „Čtyři z deseti českých zákazníků se již někdy takovým autem minimálně projeli. A dokonce 45 % českých zákazníků připouští, že jejich příští nové auto může být hybrid nebo jiná elektrická varianta říká Libuše Němcová, vedoucí výzkumného projektu OMG Research pro automobilku Renault.

„Blízká budoucnost v Evropě zahrnuje alespoň určitou míru elektrifikace, a myslím, že i Češi jí přijdou na chuť nebo dokonce i na její francouzskou příchuť. Na elektřinu bude nově jezdit náš ikonický model R5 a elektromobil Renault Scénic se dokonce letos stal evropským autem roku,“ uvádí Jonáš Konečný, marketingový manažer značky Renault.

Celorepublikový výzkum OMG Research pro automobilku Renault se zaměřil i na další aktuální témata. Šlo o online kvantitativní výzkum na cílové skupině potenciálních kupujících nového auta (N=500) a byl realizován v lednu 2024.

-mav-