Bezrealitky startují kampaň ke změnám nájemních služeb

středa, 22. května 2024, 14:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Zájemce o pronájem nesmí být velká neznámá, říká v nové kampani služba Bezrealitky. Kampaní navazuje na změny, které zavedla v dubnu.

Zdroj: Bezrealitky

Zdroj: Bezrealitky

Bezrealitky spouštějí novu kampaň, kterou podporují majitele nemovitostí, aby se nebáli získat od zájemců podrobnější osobní informace. Třicetivteřinový spot je nasazen na digitálních formátech v rámci video pre-rollů, videí na Facebooku a Instagramu. Připravila ho agentura ShortPRO.

O realizaci se postaral tým kolem režiséra Samuela Bognera a CEO Víta Jandy. Za konceptem stojí agentura ve spolupráci s interním marketingovým týmem pod vedením Ondřeje Strady, který v Bezrealitky zastává post e-commerce manažera.

Spot má jasné poselství, které se bude dlouhodobě propisovat do většiny marketingových kampaní Bezrealitky zaměřených na majitele nemovitostí: hledání pravého nájemníka nesmí být velká neznámá. Pokud má vztah fungovat dlouhodobě, je potřeba otevřenost na obou stranách.

Zdroj: Bezrealitky

„Český trh je v tomto anomální. Zatímco v zahraničí prochází zájemce o bydlení regulérním výběrovým řízením, u nás se smlouva podepisuje jen na základě údajů z občanky a složené kauce. A to chceme pomoci změnit a stát se mediátorem mezi majitelem a zájemcem,“ vysvětluje Ondřej Strada, e-commerce manažer Bezrealitky. „Dlouhodobě v tomto říkáme věci na rovinu, a to platí i pro nový spot. A přidáváme porci nadsázky, která je pro nás typická.“

„Dvě lokace a jednoduchá message stačí k tomu, aby každý pochopil, v čem na to jdou Bezrealitky jinak. To je za nás jasný důkaz, že popisujeme skutečný problém, který na nájemním trhu existuje,“ popisuje Vít Janda, CEO ShortPRO. „Formát je navíc navržen tak, aby se s ním dalo pracovat napříč kanály. Fungovat může nejen jako pre-roll video, ale klidně jako reels nebo animovaný gif. V tom je síla našeho přístupu ke storytellingu i samotné produkci,“ říká.

Bezrealitky v polovině dubna představily změny na svém portálu. Ten patří k nejrozšířenějším službám pro přímé sjednávání nájmů mezi majiteli a zájemci a každý měsíc se přes něj pronajme asi 4 000 nemovitostí. Zájemců o ně je však násobně víc: měsíčně se na Bezrealitky protočí více než půl milionu unikátních návštěvníků.

Všem zájemcům o nájem daly Bezrealitky možnost přidat k jejich žádosti maximum informací. Kromě vyplněného „medailonku“ – tedy profilu žadatele – to je například bezplatné ověření bezdlužnosti, potvrzení platnosti dokladů nebo ověření z rejstříku hledaných osob. Na první příčce se tak majitelům neobjevují ti nejrychlejší, ale naopak lidé, se kterými může být domluva nejjednodušší.

-mav-