Digitální Radio Energic zahájilo PR a marketingovou kampaň

pondělí, 6. května 2024, 06:40 Aktuality, Rádio MediaGuru

Nová celoplošná hudební stanice digitální stanice Radio Energic zahájila marketingovou kampaň.

Tomáš Veselý, zdroj: Radio Energic

Tomáš Veselý, zdroj: Radio Energic

Radio Energic je nová celoplošná hudební stanice s hitovým formátem CHR pro městského posluchače a řidiče aut se zaměřením na věkovou skupinu 20 - 40 let. O hlavní profilaci rádia v rámci PR a marketingu se postará PR Nest Media, která vytvořila komunikační koncepci. V rámci kreativních řešení využívá značku MediaShow Digital.

„Připravujeme komplexní marketingové a PR kampaně. Cílem je vybudovat povědomí o existenci Radia Energic. Vyprofilovat stanici u inzerentů a posluchačů. Managementu stanice jsme pomáhali v uplynulých měsících se základní profilací podle modelu západoevropských komerčních rádií a s adaptací na české prostředí," říká Radek Pešout, jednatel PR Nest Media.

Radio Energic je čistě digitální rádio vysílající od konce září 2023. Hlavní startovací fáze začíná na konci dubna 2024.

„Od loňského září do konce loňského roku proběhla pilotní fáze, kdy jsme postavili tým a spustili zkušební vysílání. V prvním čtvrtletí roku 2024 jsme vyprofilovali a upevnili hudební formát pro cílovou skupinu 20 – 40 let, CHR, nejnovější hity a osvědčení hity z posledních 5 let. Postavili jsme ranní show a programové bloky s rubrikami. Ve všední den je moderovaný živý program, částečně i o víkendu ve stylu to nejlepší z celého týdne. Rádio vysílá zprávy, dopravu, počasí a další servisní informace," říká Tomáš Veselý, jednatel a programový ředitel Radia Energic

„Posluchači i inzerenti při poslechu zjistí, že i v Česku je možné vysílat rádio západního typu. Je tu zcela nový dynamický hudební formát v rámci celoplošného rádia v digitální kvalitě. A to je pro nás výzva, že po velmi dlouhé době můžeme v Česku postavit nové hitové rádio západního typu," říká Radek Pešout. 

Radio Energic vysílá v DAB+ v síti Teleko Digital a na internetu, prostřednictvím platformy play.cz či www.radioenergic.cz.

-mav-