Footshop se spojuje s Botas, uvádí společnou kolekci

pátek, 10. května 2024, 06:45 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Prodejce tenisek Footshop a česká značka Botas uvádí společnou kolekci „Dejte sbohem nostalgii”. 

Ze společné kolekce „Goodbye Nostalgia“ značek Footshop a Botas, zdroj: Botas

Ze společné kolekce „Goodbye Nostalgia“ značek Footshop a Botas, zdroj: Botas

Po veřejné debatě mezi představiteli dvou českých značek tenisek Václavem Staňkem a Peterem Hajdučkem se obě firmy spojily a uvádí společnou kolekci 11 modelů bot, která nese název „Goodbye Nostalgia“. V rámci kolekce byl také představen limitovaný model Footshop x Botas, který půjde od 9. do 16. května 2024 do dražby na  českém online tržišti Aukro. Konečná vydražená částka poputuje na znovuotevření oboru Technického lycea – Obuvnictví ve Zlíně.

Kampaň, která uvedení kolekce předcházela, si kladla za cíl poukázat na zdánlivou odlišnost světa lokální ševcoviny a obuvnictví, typického pro značku Botas, a světa trendů a hravosti mladých zákazníků, typických pro značku Footshop.

„Ještě nikdo u nás nebyl natolik odvážný, aby v České republice vyrobil celou kolekci tenisek takového rozměru a poslal ji celou do světa,“ uvádí novou kolekci Peter Hajduček, CEO Footshop. „Kolaborace Footshop x Botas je ztělesněním toho nejlepšího z obou světů – poctivé ševcoviny a skvělého designu,“ doplňuje Václav Staněk, zakladatel značky Vasky, jenž loni koupil i značku Botas

Nová společná kolekce byla navržena Petrou Šorejsovou, interní designérkou Footshopu. Za výrobou a vývojem stojí ředitel značky Botas Vít Staněk společně se ševci, kteří pro značku vyrábí. 

Tenisky ze spolupráce Footshop a Botas jsou uvedeny ve dvou verzích. Model Wave je postavený na základech obuvnické tradice značky Botas spojený s uměleckým vnímáním světa a streetwearovou esencí Footshopu.

Kolekce je dostupná na www.botas.cz a www.footshop.cz nebo v kamenných prodejnách Footshop a Botas v Praze od 9. května 2024. 

-stk-