Fotbalový klub Slovan Liberec má novou vizuální identitu

neděle, 26. května 2024, 07:55 Aktuality, Marketing MediaGuru

Světlejší odstín modré barvy a zjednodušení symboliky vysílače Ještěd v logu přináší nová vizuální identita FC Slovan Liberec.

Nová vizuální identita Slovanu Liberec, zdroj: FC Slovan Liberec

Nová vizuální identita Slovanu Liberec, zdroj: FC Slovan Liberec

Fotbalový klub FC Slovan Liberec představil novou vizuální identitu společně s novým klubovým logem, které bude platit od začátku  sezóny 2024/25. Hlavní motto zní: „Hvězda ze severu".

Autorem nové vizuální identity je Vít Beránek. Designér uspěl ve výběrovém řízení v konkurenci několika  agentur, do něhož byl přizván poté, co fotbalový klub oslovil na platformě X.

Vizuální identita nově pracuje se světlejším odstínem modré barvy. Záměrem je, aby se více blížila barvě nebe a aby vytvářela dostatečný kontrastu s černou siluetou Ještědu. 

„Hora Ještěd, jako dominanta Liberecka, byla vyobrazena v klubovém znaku už od počátku, tedy ještě v dobách, kdy vysílač na jejím vrcholu ani nestál. Na jejím zachování nám proto, stejně jako většině fanoušků, velmi záleželo. Dořešení sporu s dědici architekta Karla Hubáčka bylo pro nové představenstvo prioritou. Rozhodnutí zachovat siluetu hory Ještěd v logu padlo ve chvíli, kdy Úřad průmyslového vlastnictví vyvrátil možné porušení autorských práv ze strany klubu. Abychom však do budoucna předešli dalším možným sporům, zvolili jsme cestu větší abstrakce a zjednodušení tvaru," uvádí fotbalový klub k zachování symbolu vysílače v novém logu.

Více informací najdete zde.

-mav-