NickToons sjednotil vizuál se stanicemi Nickelodeon

pátek, 24. května 2024, 10:50 Aktuality, TV MediaGuru

Dětská stanice NickToons změnila v pondělí 20. května grafiku, a to prakticky poprvé od doby, kdy u nás začala na podzim 2019 vysílat. Tento výraznější rebrand přišel tedy po téměř pěti letech.

Nová podoba loga dětské televizní stanice. Repro: Nicktoons

Nová podoba loga dětské televizní stanice. Repro: Nicktoons

Jak upozornil MediaGuru.cz dlouholetý spolupracovník Lukáš Jaro, mezitím na vybraných trzích sice program již jedním menším refreshem prošel, ale náš region tento facelift přeskočil a dočkal se změny vizuálu až nyní. Současný design, jehož hlavním motivem je tzv. Splat, neboli kaňka, je nyní napříč stanicemi skupiny Nickelodeon sjednocen. Animovanou kaňku, nejen ve svém on-air logu, stejně jako ostatní grafické prvky, tak spolu sdílí nejen Nickelodeon a Nick Jr., ale také TeenNick.

Poslední zmiňovaná stanice však u nás, na rozdíl od polského či maďarského trhu, v lokalizované podobě zatím nepůsobí - byť není vyloučeno, že se to v budoucnu změní. Rovněž se nic nemění na tom, že ani jedna ze stanic této skupiny stále není v Česku dostupná ve formátu obrazu Full HD, respektive alespoň HD. Tímto neduhem trpí mj. i konkurenční Disney Channel či Minimax. V HD rozlišení je k dispozici pouze Nickelodeon v nelokalizované podobě, šíří ho mj. O2 TV.

Přestože hlavní feed NickToons nasadil nové prvky naráz v pondělí ráno, k datu psaní této zprávy na česko-slovenském sub-feedu obsahující místní reklamu tyto prvky chyběly. Konkrétně jde o reklamní znělky, logo a bumpery. Ty jsou stále původní. Stejné je to i u i sub-feed hlavního Nickelodeonu. Pouze předškolní Nick Jr. obměnil prvky i tam. Stanice jsou součástí nabídek řady operátorů placené televize.

-lukpol-

Viacom rozšiřuje v Česku dětské televize o Nicktoons

čtvrtek 31. října 2019

O2 TV: Nicktoons nahradí na českém trhu končící Megamax

čtvrtek 19. prosince 2019