Ocenění Like Generace Z získává Fofrtaška od Kauflandu

úterý, 28. května 2024, 07:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Cena Like Generace Z, o které rozhodují studenti Katedry multimédií na VŠE, byla udělena kampani Fofrtaška od Kauflandu. 

Zdroj: Kaufland

Zdroj: Kaufland

Po vyhlášení vítězů ADC Czech Creative Awards přichází pořadatelská organizace Art Directors Club (ADC) ještě s jedním oceněním. Již potřetí vyhlašuje cenu Like Generace Z, kterou udělují studenti Katedry multimédií na VŠE. Letos ji získala kampaň Fofrtaška, kterou pro Kaufland vytvořily agentury DDB Prague, Fuse, OMD a FleishmanHillard

Ocenění Like Generace Z přináší pohled očima mladých na reklamu, odráží názory nové generace kreativců a je zajímavým porovnáním se současnými vůdci kreativní branže.

Porotu, která doplňuje hodnocení ADC Czech Creative Awards, tvořili studenti Katedry multimédií na VŠE ve složení Viktor Zoubek, Veronika Sommerová, Matyáš Půlpán, Antonín Lipták, Ondřej Pavelka, Jakub Malát, Jonáš Strnad, Lucie Kutscherauerová, Valeria Ostenova, Aleksandra Puerova, Aneta Zítková, Radim Joska, Eliška Vavřenova, Petr Rathouský a Oldřiška Schwubová.

Do nejužšího rozhodování se kromě Fofrtašky dostala kampaň Co je to za mámu a Kolóra. Studenti hodnotili každou přihlášku zvlášť, udělili ocenění ve všech kategoriích a ve výsledku sestavili shortlist sedmi nejlepších výstupů. Na ten se kromě výše zmíněných prací dostaly také System Sho(p)k, Národní den beze spěchu, Kulturisti nebo #silnější. 

„Hodnocení probíhalo souběžně s hodnocením poroty v ADC Czech Creative Awards v okamžiku, kdy byly zveřejněny na webu ADC shortlisty kreativních prací,” popisuje proces Richard Stiebitz, kreativní ředitel Agentury GEN a lektor VŠE, který je současně členem ADC. Studentská porota hodnotila vícekolově, podobným způsobem, jako to bývá u ostatních kreativních soutěží.

„Fofrtaška zvítězila, neboť představuje moderní, dobře zpracovanou multikanálovou kampaň s funkčním využitím influencerů. Kampaň ‚Co je to za mámu‘ zase zvýrazňuje cit Gen Z pro hlubokou myšlenku, opravdovou emoci a kvalitní produkci. Stupně vítězů uzavřela prezidentská ‚Kolóra‘, která nás zaujala svojí silnou symbolikou skrytou v jednoduchém copy,“ dodává jeden z porotců Viktor Zoubek

ADC Awards: Agenturou večera je DDB, Grand Prix pro Fofrtašku

čtvrtek 16. května 2024

-stk-