Odstartovala Televize R, nabízí zprávy z regionů

čtvrtek, 23. května 2024, 11:50 Aktuality, TV MediaGuru

Podnikatel Pavel Hájek rozšířil portfolio svých tematických kanálů o další televizi. Ve středu večer odstartovala TV R s regionálním zpravodajstvím.

Pavel Hájek moderátorem vlastního tematického kanálu s regionálním zpravodajstvím. Repro. TV R

Pavel Hájek moderátorem vlastního tematického kanálu s regionálním zpravodajstvím. Repro. TV R

Televize R, zkráceně TV R, je šířena prostřednictvím pozemních vysílačů Regionální sítě 11, která je v tuto chvíli jejím jediným distribučním kanálem. V budoucnu se má stanice rozšířit i do kabelových a IPTV sítí, respektive nabídek internetové televize. Televize R funguje na stejném modelu jako Hájkovy další projekty – i-Vysočina.cz, KladNo.1 a TV iVodárenství. Vysílání je tedy složeno z reportáží a moderovaných bloků, doplněno je informační lištou. Průvodcem je sám Pavel Hájek.

Nový tematický program je možné zachytit také v Praze díky nedávno zprovozněnému vysílači Děvín na kanálu 27. Ten s výkonem 1 kW a (překvapivě) horizontální polarizací šíří také TV iVodárenství. Zajímavostí Hájkových projektů je, že všechny jsou šířeny ve vysokém rozlišení Full HD také v bezplatném pozemním vysílání. Obě televize v současné době doprovází na území hlavního města obrazové problémy, které by měla vyřešit lepší datová konektivita od společnosti CETIN.

-lukpol-

Nová regionální stanice TV R získala terestrickou licenci

čtvrtek 25. května 2023

Nová televize TV R se zaměří na regiony, žádá o licenci

úterý 18. dubna 2023

Praha se dočkala signálu iVodárenství TV a Televize R

neděle 5. května 2024