Worldee spouští koncept „self guided“ cest

čtvrtek, 23. května 2024, 13:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Worldee startuje koncept cest na vlastní pěst s připravenými itineráři od cestovatelů. 

Zdroj: Worldee

Zdroj: Worldee

Cestovatelská platforma Worldee spouští nový koncept self-guided cest neboli cest na vlastní pěst s připravenými itineráři od cestovatelů a expatů včetně zákaznické podpory a mobilní aplikace. Na rozvoj a expanzi získala investici ve výši 100 milionů korun – tři miliony eur olomouckému start-upu dává Radim Smička, zakladatel Bazoše, další milion eur přidávají také současní investoři Kaiperi Venture Capital

Loni využilo cesty s Worldee tisíce cestovatelů. Přestože je platforma v současnosti zaměřena především na české klienty, postupně expanduje za hranice. Nová investice zajistí chod Worldee pro další období, během kterého plánují, že jejich zákazníci budou minimálně z 50 % ze zahraničí. „Považuji za obrovský úspěch, že se nám v této nelehké době podařilo získat takto vysokou investici. Worldee bude moci dospět, nahirovat seniorní tým a pořádně rozjet mezinárodní expanzi. Investovat budeme především do technologie a škálovatelnosti. Aby se s námi mohl na cestu vydat kdokoliv na světě jednoduše a dostupně,“ vysvětluje Tomáš Zapletal, zakladatel Worldee. 

Worldee přináší nový způsob, jak prozkoumávat více než 60 zemí světa na vlastní pěst. Itineráře jsou složené z reálných zážitků a zkušeností těch, kteří už místa procestovali. 

Každý, kdo si cestovateli předpřipravenou cestu zakoupí, obdrží kompletní balíček služeb a ve Worldee aplikaci pak najde informace o letu, ubytování, destinaci, počasí nebo seznam věcí, které si má zabalit. Navigace a geolokační notifikace každého navedou k jednotlivým místům z itineráře a díky audioprůvodci se o nich dozví i zajímavosti. 

„Naše aplikace navíc využívá pokročilou AI technologii a mimo jiné umí upozornit uživatele, když se pohybuje kolem místa, které ho zajímá. Když tedy půjde cestovatel například kousek od Eiffelovy věže v Paříži, přijde mu od Worldee notifikace a navigace ho pak k věži dovede,” zmiňuje Pavel Soukup, produktový manažer cestovatelské platformy Worldee.

-stk-