MF Dnes začne vydávat nový metropolitní magazín

pátek, 28. ledna 2011, 12:09 Tisk MediaGuru

Druhý nejčtenější celostátní deník MF Dnes přijde na konci února s novým magazínem.

Magazín vyjde poprvé 22. února a bude vycházet jednou měsíčně, zpravidla poslední úterý v měsíci. Cena vydání deníku s magazínem se nemění. Celobarevný magazín je obsahově koncipován jako průvodce aktivním životem v Praze pro obyvatele a návštěvníky metropole. Bude přinášet témata a aktuální servis pro využití volného času, tipy na společenské, kulturní, kulinářské a sportovní akce, výlety, nakupování a další informace. Součástí magazínu je kalendář hlavních událostí v Praze.

Magazín bude vycházet v nákladu 70 tisíc výtisků. Novinkou je kombinovaná distribuce: po té, co vyjde jako součást pražského vydání MF Dnes, bude volně k dispozici i na vybraných místech v Praze (kavárny, nákupní centra, kulturní instituce, fitness centra a další místa). Odhadovaný počet čtenářů, které může oslovit, dosahuje 150 tisíc. Pravidelnou součástí magazínu bude také realitní příloha City Reality.

Vydavatel deníku, společnost Mafra, zároveň připravuje na únor silnou marketingovou podporu pražského vydání MF Dnes a magazínu City Dnes. Ke komunikaci bude využita řada outdoorových nosičů, jako jsou CLV, rámečky v metru, lavičky, mobilboardy a velkoplošné formáty 6*3. Outdoor doplní rozhlasová kampaň, direkt marketingové aktivity za využití sítě poskytovatele firemních stravenek Edenred a self promo doplněné čtenářskou soutěží o vstupenky na představení Divadla Járy Cimrmana, které se uskuteční právě 22. února, tedy v den vydání prvního čísla magazínu.