Rádio Musiconly přesunulo ostrý start na 1. března

pondělí, 26. února 2024, 14:45 Rádio, Aktuality MediaGuru

Rozhlasový stream Musiconly, který je k dispozici v multiplexu COLOR DAB+ a online, zahájí řádné vysílání začátkem března.

Hlavní osu rádia Musiconly mají tvořit hity 70. a 80. let 20. století. Foto: Pixabay

Hlavní osu rádia Musiconly mají tvořit hity 70. a 80. let 20. století. Foto: Pixabay

Provozovatel to oznámil na svých webových stránkách, kde se posluchačům omluvil a zároveň informoval, že webové stránky jsou prozatím stále ve výstavbě. O projektu Musiconly informoval jako první portál Digitální rádio. Digitální projekt je aktivitou dvou Rakušanů, kteří mají hudbu jako svůj velký koníček. Provozovatel multiplexu COLOR DAB+ již nabízí svým posluchačům v Praze a středních Čechách s přirozenými přesahy do dalších regionů i německé Schwarzwaldradio.

Ostré vysílání programu Musiconly se bude od experimentálního režimu lišt tím, že bude mít pevně stanovené bloky. Hlavní osu programu budou tvořit hity 70. a 80. let 20. století, ale nebudou chybět ani pohledy do dalších dekád. Ve vysílání dostane prostor i nová hudba, a to ve večerním bloku Radio Aktiv. Stanice je rakouským projektem, proto byly jingly (staniční znělky) nejprve v němčině a postupně je nahrazuje čeština. Moderované slovo zatím zastupují zprávy.

-lukpol-