Fotbalová Serie A míří z Novy Sport na Sport.tv

pondělí, 15. dubna 2024, 12:10 Aktuality, TV MediaGuru

Nejvyšší italskou fotbalovou soutěž Serie A přebírá od Novy Sport společnost AMC Networks. Ta ve čtvrtek 11. dubna oznámila, že ji bude od sezóny 2024/2025 exkluzivně vysílat na stanicích Sport 1 a Sport 2.

Serie A je nejvyšší italskou fotbalovou ligou. Foto: Pixabay

Serie A je nejvyšší italskou fotbalovou ligou. Foto: Pixabay

„Společnost AMCNI CNE zakoupila víceletá exkluzivní práva pro Českou republiku a Slovensko a diváci se díky tomu mohou těšit na vice než 400 zápasů vrcholného italského fotbalu během každé sezóny. Od prvního kola Serie A až do rozhodujících fází jarního boje o titul, přes všechny důležité momenty slavného italského poháru Coppa Italia, až po souboj nejlepších v italském superpoháru,“ uvedla AMC Networks v tiskové zprávě z minulého týdne.

Kromě nejvyšší italské fotbalové soutěže budou moci diváci Sport 1 a Sport 2 sledovat také pohár Coppa Italia a Supercoppa Italiana, a to počínaje sezónou 2024/2025.

V Itálii působí v současnosti z českých hráčů například Antonín Barák ve Fiorentině, Jakub Jankto v Cagliari či Daniel Samek v Lecce. Ještě vice zástupců má nyní v Itálii slovenský fotbal. Přesun Serie A od příští sezóny na stanice AMC je špatnou zprávou pro klienty O2 TV. Ta tyto programy už řadu let nenabízí.

-lukpol-