Proti ZOO se v úterý a ve čtvrtek postaví Policie Modrava

úterý, 16. dubna 2024, 07:10 TV MediaGuru

Reprízy Policie Modrava vystřídají v polovině května v úterním a čtvrtečním hlavním vysílacím čase seriál Jedna rodina.

Policie Modrava, zdroj: TV Nova

Policie Modrava, zdroj: TV Nova

Úterní a čtvrteční televizní večery se z dosavadní soutěže mezi seriály ZOO (Prima) a Jedna rodina (Nova) v polovině května promění. Místo seriálu Jedna rodina, který uzavře svou třetí řadu, nasadí Nova dvakrát týdně reprízy seriálu Policie Modrava. Ten patří k divácky nejúspěšnějším i v reprízovaných dílech. 

Nova v současnosti vysílá třetí řadu seriálu Jedna rodina, která má mít 38 dílů. Společně s první a druhou řadou se celkový počet epizod tohoto seriálu vyšplhá na 78. V úterý 16. dubna jde do vysílání 71. díl. Kolem poloviny května se tak třetí řada seriálu Jedna rodina uzavře.

Seriál Jedna rodina se zprvu setkával s vlajkovým seriálem konkurence jen jednou týdně. Od začátku roku 2024 ale přešel na frekvenci dvakrát týdně. ZOO ale v úterním a čtvrtečním večeru vychází vítězně v širší divácké skupině starší 15 let, kde má poměrně vysoký odstup. Jedna rodina si ale získala divácky mladší publikum. Ve skupině 15-54, na kterou Nova prodává reklamu, má vyšší sledovanost než ZOO.

Nova postupně odvysílala čtyři řady seriálu Policie Modrava. Poprvé ho uvedla v roce 2015. Premiérové díly v průměru sledovalo více než 2 miliony diváků starších 4 let. Poslední čtvrtou řadu odvysílala Nova na podzim roku 2022. Každou neděli se na seriál průměrně dívalo více než 1,7 mil. lidí. Pátá řada se ale podle dřívějšího tvrzení režiséra seriálu Jaroslava Soukupa neplánuje. Ve hře je ale možnost vzniku televizního filmu.

I reprízované díly Policie Modrava lákají milionové publikum. Z tohoto pohledu může úterní a čtvrteční večer dostat nový náboj. 

-mav-