Kde všude lze sledovat závody Moto GP?

čtvrtek, 7. března 2024, 07:15 TV Lukáš Polák

Mediální skupina Nova se stále ještě nedohodla se všemi klíčovými hráči na trhu na šíření svých dalších sportovních kanálů. Někteří diváci tak musí i v případě Moto GP hledat alternativy.

Oficiálním televizním broadcasterem Moto GP je v Česku a na Slovensku Nova Sport 6. Foto: Pixabay

Oficiálním televizním broadcasterem Moto GP je v Česku a na Slovensku Nova Sport 6. Foto: Pixabay

Je to téměř měsíc, co mediální skupina Nova odhalila novinářům své nové placené prémiové kanály Nova Sport 5 a Nova Sport 6. Prvně jmenovaná se zaměřením na Formuli 1, druhá na MotoGP a další obsah. Zpočátku to vypadalo tak, že tyto stanice bude mít k dispozici pouze společnost O2 Czech Republic ve své televizní službě O2 TV, přičemž „pětka“ pak zamíří ještě do Skylinku. Od té doby se však situace přece jen o něco změnila, respektive zlepšila. Nova se dokázala dohodnout i s Telly a stanice s atraktivním sportovním obsahem tak v tuto chvíli chybí „pouze“ v nabídkách Vodafonu a T-Mobilu.

Predikovat, jak jednání dopadnou, by bylo opravdu věštěním z křišťálové koule. Zdá se, že tlak diváků na získání nových kanálů je extrémní. Nabídky jsou na stole a podle informací MediaGuru.cz se o nových kanálech v tuto chvíli jedná. 

Oficiální streamingová služba Moto GP

V uplynulých týdnech jsme se v souvislosti s příchodem nových sportovních stanic s motoristickým obsahem věnovali audiovizuálním nabídkám motoristického sportu. Tento týden v tomto směru pokračujeme.

Stejně, jako má svou oficiální streamingovou službu Formule 1 (a její přidružené soutěže), má ji i Moto GP. Za tu si je ale nutné sáhnout hlouběji do kapsy. Měsíční předplatné, tzv. VideoPass, vyjde na 29,99 euro, v přepočtu 760 korun. Cena je několikanásobná oproti F1 TV, kde se při našem kurzu pohybuje hluboko pod 200 korun. Výhodnější je proto sáhnout po „2024 VideoPass Season“, který vychází na rok na 139,99 euro – 3547 korun. Měsíční předplatné tak při uhrazení této částky odpovídá necelým 300 korunám. Pokud tedy výši obou služeb srovnáme, při ročním předplatném vychází Moto GP v této kategorii na přibližně dvojnásobek oproti F1 TV.

Co MotoGP VideoPass přináší

Podobně jako v případě F1 TV je aplikace Moto GP určena pro opravdové fanoušky motoristického sportu. K dispozici jsou živé přenosy i obsah na vyžádání (VOD). Provozovatel služby slibuje, že předplatitel bude moci sledovat ve vysokém rozlišení každý závod včetně „Moto E“ E-Pole. Dále je k dispozici více než 45 tisíc videí s archivem od roku 1992 do současnosti, včetně celých závodů, dokumentů, exkluzivních momentů, rozhovorů, technických zkoušek a dalšího obsahu. Nabídka „Zkušební verze zdarma“ ale nezahrnuje živé vysílání nebo tréninky.

Služba je k dispozici nejen na mobilních telefonech, ale také na větších obrazovkách. Podporováni sice nejsou výrobci jako Samsung nebo LG, k dispozici je ovšem aplikace pro Android TV nebo Apple TV. Služba tak může fungovat například i přímo v set-top boxech některých českých operátorů, kde ji lze  přes Obchod Play. Provozovatel služby Moto GP přímo na stránkách technické podpory uvádí, že pokud se aplikaci podaří najít, nebude ve Smart TV fungovat, protože není podporována. Možností je pak propojit například PC nebo notebook HDMI kabelem.

Moto GP v bezplatné televizi? Zapomeňte!

Pohled na seznam oficiálních broadcasterů Moto GP přináší poměrně zajímavý výčet, není ale bezchybná, a tak na něj nelze spoléhat stoprocentně. V kódované nabídce má pak Moto GP i rakouská Servus TV, která jako alternativu nabízí i webové stránky www.servusmotogp.com.

Zajímavý výčet broadcasterů se skrývá pod položkami Německo a Polsko. Kromě placené televize Sky je v případě našich západních sousedů skloňována i nová, volně šířená stanice DF1 dostupná na satelitu Astra, respektive Red Bull TV, která funguje i ve formě streamingové aplikace. Bohužel, webové stránky DF1 už hovoří v trochu jiném duchu: https://www.df1.de/#prog. Přenosy tu nefigurují. Ani v Polsku přenosy Moto GP ve volném vysílání k nalezení nejsou, jsou ale součástí balíku Polsat Sport Premium.