Sporty TV zahájí 1. března, zaměří se na halový sport

úterý, 27. února 2024, 10:50 TV MediaGuru

Nová celoplošná sportovní televize Sporty TV představila svůj program a potvrdila zahájení vysílání od pátku 1. března 2024. V pozemním vysílání bude k dispozici v HD.

Jiří Kalemba, šéfredaktor Sporty TV, zdroj. Perinvest

Jiří Kalemba, šéfredaktor Sporty TV, zdroj. Perinvest

Nová celoplošná bezplatná sportovní televize Sporty TV zahájí své vysílání 1. března od 15:00. Zaměří se na vysílání sportovních přenosů z volejbalu, plážového volejbalu, ledního hokeje, cyklistiky, florbalu nebo ženského sportu. Za novou stanicí stojí Perinvest Group podnikatele Tomáše Petery. Páteří vysílání mají být domácí halové soutěže. „Chceme být pomocnou rukou českého sportu, chceme pomoci sportovním klubům a svazům být více vidět,“ uvedl na tiskové konferenci Jiří Kalemba, šéfredaktor Sporty TV.

Obsah Sporty TV

  • play-off volejbalu, florbalu, házené, basketbalu
  • české soutěže (americký fotbal, boxlakros)
  • ženský sport
  • světová atletika a cyklistika
  • italská basketbalová serie A
  • FIBA Europe Cup
  • druhá hokejová liga
  • magazíny, kvíz, talk show

Z konkrétních přenosů odstartuje 1. března volejbalovým brněnským derby Šelmy Brno – VK Královo Pole Brno, o den později naváže poslední kolo florbalové Superligy Bohemians – Tatran Střešovice a volejbalové utkání Kladno Volejbal CZ – VK Trox Příbram, v neděli 3. března vysílání italské basketbalové ligy Emporia Armani Milano – Varese. Další přenosy viz níže.

Programové schéma Sporty TV na 1. týden vysílání

Programové schéma Sporty TV na 1. týden vysílání

Program doplní i druhá fotbalová liga, hokejová extraliga juniorů, tenis, dostihy, curling nebo bojové sporty.

Součástí vysílání budou i původní pořady Sám sobě koučem uváděný mentálním koučem Mariánem Jelínkem, Sport bez obalu s fyzioterapeutem Michalem Novotným, TessFlow ze života sportovců s influencerkou Terezou Peterovou nebo Zdravě na talíři s účastnicí MasterChef Česko Petrou Kamencovou.

Jan Smíšek, zdroj: Perinvest

Jan Smíšek, zdroj: Perinvest

Reklama podle pásmového ceníku

Obchodně začne Sporty TV s prodejem reklamy na pásmový ceník, do budoucna počítá i se vstupem do peoplemetrového měření, a s tím souvisejícím prodejem na GRP. Primární cílovou skupinou jsou muži starší 15 let, svým obsahem ale cílí také na rodiny s dětmi a diváky v regionech. Obchod má ve Sporty TV na starosti Milan Kalouš, bývalý šéf mediální agentury Initiative Media. Prodej reklamy si podle jeho slov zajistí zprvu televize sama, ale nevylučuje ani spolupráci s dalším subjektem, resp. mediazastupitelstvím.

Podle výkonného ředitele Perinvest Group Jana Smíška se start nové sportovní televize připravoval rok. Z původně eventové sportovní agentury se rozšiřuje do sportovního TV vysílání. Dlouhodobě se Perinvest zabývá produkcí a supervizí sportovních a kulturních událostí, organizovala například Davis Cup, Fed Cup, Euroleague Basketball Final Four nebo turnaje WTA 500. „Chceme lidi přivést ke sportu, edukovat děti a rozšířit povědomí o českém sportu obecně. Nechceme konkurovat velkým sportovním stanicím. Naší největší snahou je popularizovat český sport. Zaměříme se na domácí ligové soutěže, ženský a mládežnický sport,“ uvedl. Předpokládá, že by do roka a půl mohla Sporty TV dosáhnout na 0,3% podíl na televizním trhu.

Start v DVB-T2, jedná se i s dalšími

Stanice bude dostupná v terestrickém vysílání DVB-T2 v multiplexu 23 Českých Radiokomunikací v rozlišení 1440 x1080p (HD). Podle výkonného ředitele Jana Smíška by měl operátor ve středu 28. února přejmenovat programovou pozici Test-1 na Sporty TV a spustit promo vysílání. O zařazení do nabídek operátorů placené televize se jedná, mezi nimi. jsou i O2 TV, Vodafone či Magenta TV, Sledování.tv a řada dalších. Smlouvy zatím podepsány nebyly, ale podpisy mají být podle Smíška blízko. GeniusTV od společnosti Grape SC nasadí Sporty TV hned od pátku 1. března. Se šířením na satelitu se v tuto chvíli nepočítá.

Televize počítá v následujících měsících i se spuštěním HbbTV. V něm by chtěla nabídnout paralelně běžící přenosy, které se nevejdou do klasického vysílání Sporty TV, stejně jako to dělá stanice ČT sport. Právě ta je z pohledu distribuce hlavním konkurentem Sporty TV, dosud byla jedinou bezplatnou sportovní stanicí na trhu. Stanice Sport 5 už totiž nevysílá.

-mav-, -lukpol-