S.Oliver je v Česku 20 let, má tu 29 vlastních prodejen i e-shop

úterý, 16. dubna 2024, 11:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Německá značka oblečení s.Oliver působí na českém trhu již 20 let. V současnosti má 29 obchodů, k tomu je dostupná ve více než 70 partnerských prodejnách. 

Zdroj: S.Oliver

Zdroj: S.Oliver

Původem německá módní s.Oliver se v České republice objevila v roce 2004, letos tak slaví 20 let od uvedení na tuzemský trh. K dnešnímu dni má 29 prodejen v Česku a čtyři prodejny na Slovensku. Kamenný obchod se na obratu podílí 80 %.

První obchod s.Oliver byl otevřen v brněnské Olympii, v témže roce byly následně otevřeny ještě prodejny v OC Olympia Plzeň, v Brně ve Vaňkovce a také na Slovensku, konkrétně v OC Aupark Bratislava. První pražskou prodejnu s.Oliver otevřel na Zličíně v roce 2005. V průběhu dvaceti let existence otevřela společnost v na českém a slovenském trhu celkem 60 obchodů. V současné době s.Oliver provozuje 24 retailových prodejen a pět outletových prodejen v České republice a čtyři retailové prodejny na Slovensku a dohromady v obou zemích firma zaměstnává více než 200 lidí.

„Jsem rád, že se nám i přes těžké roky v covidu podařilo značku s.Oliver v Čechách i na Slovensku rozvíjet a můžeme tak dnes oslavit 20. narozeniny. Během dosavadních čtrnácti let mého působení ve společnosti se nám podařilo mnoho věcí, k těm nejzásadnějším patří například otevření nového prodejního kanálu – outletu. Také jsme v roce 2016 v Čechách zprovoznili e-shop a o pět let později, v roce 2021, jsme jej spustili i na Slovensku. V současnosti tvoří e-shopy asi 20 % našeho celkového obratu. Také jsme na tuzemský trh přivedli nové značky, jako je QS by s.Oliver a Comma, které rovněž spadají do holdingu s.Oliver,“ přibližuje Vladislav Hypš, který stojí ve vedení společnosti na pozici Country Managera pro Českou republiku a Slovensko od roku 2010.

Kromě vlastních obchodů je značka dostupná ve více než 70 prodejnách provozovaných velkoobchodními partnery – mezi ty nejvýznamnější patří společnost Globus a Travel Free. Vedle s.Oliver a QS by s.Oliver patří do portfolia společnosti také značky Comma, Triangle, Liebeskind Berlin nebo Copenhagen Studios.

Značku s.Oliver založil Bernd Freier, jenž v roce 1969 otevřel ve Würzaburgu. Dnes je k dostání ve více než 30 zemích po celém světě. Do České republiky přišla značka v podobě franšízové sítě prodejen. O pět let později obchody odkoupila od původního majitele německá mateřská společnost, jejíž součástí je tuzemská prodejní síť dodnes.

-stk-