WebExpo letos otevře téma, jak rozjet byznys díky AI

středa, 10. dubna 2024, 06:40 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Letošní zaměření konference WebExpo reaguje na vývoj umělé inteligence. Ta se stává nedílnou součástí našich profesních i osobních životů, přitom ani přesně nevíme, jaké možnosti i rizika nám přináší.

Ilustrační foto: WebExpo 2023, zdroj: WebExpo

Ilustrační foto: WebExpo 2023, zdroj: WebExpo

Jak využít AI v podnikání a nenechat zakrnět svoji vlastní kreativitu? Proč se nespoléhat na ChatGPT a jiné AI nástroje? A jak rozlišit kvalitní AI výstupy od „bullshitu”? Nejen na to odpoví špičky různých oborů a národností na technologické konferenci WebExpo, která se koná ve dnech 29. až 31. května 2024. V pražském Paláci Lucerna přivítá 1600 návštěvníků, 91 řečníků a mentorů. Nabídne dvoudenní program, který třetí den doplňují celodenní workshopy.

Jak by vypadal váš vysněný vesmír? A troufli byste si ho vytvořit? Jak na to, poradí Nathan W. Pyle, autor komiksu Strange Planet, ze kterého vznikl i seriál. 

Bojíte se, že vám AI vezme práci? Nemusíte, říká Edoardo Binda Zane, mentor v oblasti řízení a vedení lidí. Na konferenci vysvětlí, na čem bude v AI záviset naše konkurenceschopnost a které dovednosti AI nedokáže nahradit. 

Velkou hrozbou, kterou přinášejí AI nástroje, jsou velmi věrohodné dezinformace. Naučte se rozlišit kvalitní AI výstup od „bullshitu”. Přední odborník v oblasti UX s více než dvacetiletou praxí v digitálním designu a doktorátem v oboru interakce člověk-počítač (HCI) Nick Fine přijede do Prahy naučit UX profesionály používat výzkum a vědecké metody k rozpoznání dezinformací.

Anna Bohoněk strávila posledních pět let v rychle rostoucích technologických start-upech a zkoumala praktické využití umělé inteligence v podnikání. Jaké jsou její nejlepší tipy a doporučení? Na konferenci se podělí o nejzajímavější postřehy a na reálných příkladech ze své společnosti Workplace Design Institute ukáže, jakou roli AI hraje ve vytváření efektivního a úspěšného byznysu.

Vladana Bačová, první česká certifikovaná UX writerka, ukáže, jak copywriting propojit s umělou inteligencí a vytvořit texty díky tzv. prompt engineeringu

Je vůbec legální používat cizí prompty? A jaká legislativní opatření v oblasti umělé inteligence plánuje EU? Právnička Petra Dolejšová probere legislativní otázky AI.

„Tolik skloňované téma umělé inteligence potřebuje kritický pohled. Je klíčové umět AI nástroje využít k podpoře vlastní kreativity, nápadů a dovedností,” říká ředitelka WebExpo Šárka Štrossová, „Všichni odborníci, ať už se světa byznysu, marketingu či vývoje, se tedy potřebují naučit rozlišit, kdy jim AI generuje opravdu užitečný výsledek a kdy nikoliv. Proto nám osvěta v této vzrušující oblasti připadá naprosto zásadní.“

Další informace a vstupenky je možné zakoupit na www.webexpo.net.