Becherovka Lemond nově na Facebooku, opustila profil

čtvrtek, 17. dubna 2014, 07:18 Internet & Mobil, Marketing MediaGuru

Becherovka Lemond začala znovu na Facebooku: dosavadních 44 tisíc fanoušků opustila.

Značka Becherovka Lemond společnosti Pernod Ricard mění svou komunikační strategii na Facebooku. Spolu s tím pozměňuje i svůj koncept promo aktivace v gastro zařízeních.

Komunikační strategii na Facebooku mění značka v režii své nové social media agentury Bubble, která v loňském roce převzala facebookový profil s 43 720 fanoušky.„Rozhodli jsme se opustit všechny fanoušky a rozjet komunikaci úplně znovu, protože chceme jen opravdu kvalitní fanoušky,“ řekla Eva Tuháčková z agentury Bubble. Poměrně vysoký počet fanoušků se totiž vyznačoval velmi nízkou hodnotou „engagement rate“, tedy aktivitou a zapojením fanoušků. Nový FB profil, který byl spuštěn 18. března, za měsíc svého fungování získal přes 2,5 tisíce fanoušků, aktivita přitom vzrostla o 300 %. Hodnota „Mluví o tom“ je 3 089 oproti 263 na starém profilu. Cílem Lemondu je získat v dlouhodobém horizontu sedm tisíc aktivních fanoušků. Na novém FB profilu jsou nyní přidávány jen příspěvky relevantní ke značce, která se chce spojovat především s pohodovou zábavou. Proto bude sloužit i ke zvaní na různé party.

Srovnání výsledků nového a starého FB profilu Lemond

Nový FB profil Starý FB profil
Počet fanoušků (Fans) 2 649 43 733
Mluví o tom (Talking about this) 3 089 263
Zapojení uživatelé (Engaged Users) 4 987 1 639

Fanoušci jsou na nový profil lákáni především prostřednictvím aplikace Miluješ Lemond?, která je na FB podpořena reklamou a sponzorovanými příspěvky, které cílí na stávající fanoušky starého profilu. V aplikaci se fanoušci mohou veřejně vyznat ze své lásky ke značce, možností je k tomu pozvat i své přátelé. Ten, kdo přivede nejvíc fanoušků, může vyhrát láhev Becherovky Lemond. Jak sdělila MediaGuru.cz Eva Tuháčková, aplikace je plánována zhruba na další dva měsíce. Prozatím bylo rozesláno na 3 563 pozvánek do aplikace, aktivně se do ní zapojilo 1 189 unikátních uživatelů, kteří v ní strávili průměrně 5 minut.

Kromě online komunikace mění Lemond také koncept svého proma v klubech s názvem Lemond Light Up the Party. Aktivační agentura Motýl Media připravila tzv. Lemond Accelerator, který bude návštěvníkům losovat obrandované ceny, například svítící náramky, disco koule nebo nafukovací držák na panáky. Losy získají návštěvníci klubů za zakoupené drinky. S novým konceptem plánuje odjet Becherovka Lemond na 60 klubů a barů po celé České republice. Road show bude komunikována na FB Lemondu, na sociálních sítích daných klubů a na nových webových stránkách značky.

 

-kch-