Coca-Cola nechá zmizet logo, nahradí ho úryvky písní

úterý, 01. července 2014, 11:51 Reklama MediaGuru

Hlavní roli v nové kampani Coca-Coly hrají opět etikety. Letos na nich budou úryvky písní.

Coca-Cola přichází s novou letní kampaní s názvem „Řekni to písní“. Stejně jako v loňském roce v ní hrají hlavní roli etikety. Zatímco loni logo značky nahradila jména, letos jej nahradí úryvky textů oblíbených českých a zahraničních písní.

Na etiketách budou navíc QR kódy, které spotřebitelům umožní přehrát si na webu kampaně www.reknitopisni.cz krátká hudební videa spojená s texty na lahvích a písně dále sdílet na sociálních sítích. Ambasadorkou kampaně je zpěvačka Elis, vlastním jménem Eliška Mrázová.

Elis, ambasadorka kampaně Řekni to písní
Elis, ambasadorka kampaně „Řekni to písní“

Hlavním cílem kampaně, která v České republice poběží v červenci a srpnu, je povzbudit zástupce mladé generace, aby sdíleli své emoce a komunikovali spolu prostřednictvím hudby.

Kampaň Coca-Cola připravila ve spolupráci s Universal Music, s níž vytvořila kompilaci skladeb, jejichž texty se budou objevovat na etiketách. Na výběr budou úryvky textů 17 česko-slovenských a 45 zahraničních písní, které byly vybrány podle klíčových témat, jako je štěstí, přátelství nebo láska.

„Coca-Cola neustále hledá nové způsoby, jak pomoci lidem sdílet mezi sebou zážitky a jedinečné okamžiky. Hudba je účinný způsob, jak spolu mohou mladí lidé komunikovat. A proto je chceme touto kampaní inspirovat, aby se vyjádřili zcela novým způsobem,“ říká Agneta Sakalyte, Marketing Activation Manager společnosti Coca-Cola.

Etikety budou dostupné na lahvích Coca-Cola, Cola-Cola light a Coca-Cola Zero (0,5l PET, 2l PET, 0,33l sklo), na 1l a 1,5l PET baleních Coca-Cola, a také na přebalech plechovek 4 x 0,33l. Kromě České republiky bude kampaň probíhat v dalších třiadvaceti evropských zemích. V celém regionu střední a jižní Evropy se celkem vyrobí na 425 milionů „hudebních“ Coca-Cola lahví a plechovek.

Klíčová pro tuto kampaň bude komunikace na sociálních sítích. Kampaň bude podpořena na zmíněných webových stránkách, dále také na Facebooku, doplní ji bannerová kampaň a PR aktivity.

-kch-