Mladá fronta přebírá online firmu Finance media

pondělí, 07. prosince 2015, 11:10 Internet & Mobil MediaGuru

Mladá fronta rozšiřuje online segment, přidává servery Finance.cz a Finance.sk.

Vydavatelství Mladá fronta přebírá společnost Finance media, která provozuje specializované ekonomické weby Finance.cz a Finance.sk. Vyplývá to z informací, které má MediaGuru.cz k dispozici.

Server Finance.cz je podle údajů NetMonitoru pátým nejnavštěvovanějším tuzemským serverem v kategorii finančních a ekonomických webů (říjen 2015) s průměrnou návštěvností přesahující 500 tis. reálných uživatelů (říjen 2015:  538 tis. na PC), dalších 85 tis. uživatelů přichází na web přes mobil a 51 tis. RU přes tablet.

Web Finance.cz byl spuštěn v roce 1997 a patří tak k nejstarším odborně zaměřeným serverům na českém internetu. Zabývá se především tématy, jako jsou finanční investování, poradenství či prodej.

Brněnská společnost Finance media vznikla v roce 2009, v roce 2013 dosáhla podle účetní uzávěrky obratu ve výši přesahující 11 mil. Kč. Je stoprocentním vlastníkem slovenské Finance media SK.

Jde o zajímavou transakci, kterou Mladá fronta posiluje portfolio svých ekonomických webů. Klíčovou značkou je server E15.cz s průměrnou návštěvností v říjnu přes 734 tis. reálných uživatelů (jen PC, zdroj: NetMonitor). Před předpokládaným přesunem části vydavatelství Mladá fronta do portfolia Czech News Center Daniela Křetínského a Patrika Tkáče jde tak o rozšíření online aktiva MF.

-mav-