Fúze na Slovensku: Ringier se spojí s Azet.sk

pátek, 18. března 2016, 14:35 Slovensko MediaGuru

Azet.sk se začlení do struktury Ringieru, akcionářská struktura se nemění.

Akcionáři společností Ringier Axel Springer Slovakia a Azet.sk se rozhodli spojit obě společnosti do jedné firmy a vytvořit tak největší multimediální společnost na Slovensku. K fúzi dojde 1. června 2016, všechna aktiva společnosti (např. servery Azet.sk, Aktuality.sk, Pokec.sk, Bistro.sk a další) budou po sloučení provozovány pod hlavičkou Ringier Axel Springer Slovakia. Sídlo vydavatelství zůstane v Bratislavě, zatímco kompetence v oblasti IT a webdevelopmentu v Žilině.

Celé online portfolio stejně jako portál Azet.sk budou i nadále provozovány pod značkou Azet.sk. V čele sloučené společnosti s cca 800 zaměstnanci bude nadále Milan Dubec.

Akcionářská struktura po sloučení zůstane neměnná. Majoritní podíl drží Ringier Axel Springer Media AG, minoritním akcionářem zůstane Milan Dubec.

Začleněním Azet.sk do Ringier Axel Springer Slovakia se dokončí spojení, které se započalo v roce 2010, kdy Ringier Axel Springer odkoupil 70% podíl v Azet.sk od zakladatele Milane Dubce a jeho společníků. V loňském roce došlo ke sjednocení akcionářské struktury, teď se obě společnosti sloučí.

„Naším cílem je být nadále jednoznačným lídrem v oblasti digitálních médií a služeb na Slovensku. Našimi konkurenčními výhodami jsou hlavně silná žurnalistická DNA, nezávislost na oligarších, online odbornost a hlavně talentovaní zaměstnanci,” uvedl Milan Dubec, generální ředitel Ringier Axel Springer Slovakia a Azet.sk.

Portfoliem tištěných titulů zasáhne sloučená společnost až 47 % čtenářů všech slovenských deníků a časopisů a svým online portfoliem víc než 83 % slovenské internetové populace.

-mav-