Josef Havelka odchází z marketingu České spořitelny

středa, 08. června 2016, 12:05 Marketing, Lidé MediaGuru

Z vedení marketingu České spořitelny odchází po třech letech Josef Havelka.

Podle informací MediaGuru.cz odchází koncem tohoto týdne z vlastního rozhodnutí z pozice marketingového ředitele České spořitelny Josef Havelka. Společnost opouští necelý půl rok po výměně generálního ředitele, kdy začátkem letošního roku nahradil v čele banky Tomáš Salomon Pavla Kysilku. Do budoucna není vyloučeno, že bude Havelka s Českou spořitelnou nadále spolupracovat na externí bázi. Jeho nástupce se zatím hledá.

Marketing České spořitelny vedl Josef Havelka od 10. dubna 2013. Zodpovědný byl za marketingovou komunikaci drobného i korporátního bankovnictví a také za sponzoring největší banky na českém trhu. Za jeho vedení banka uvedla komunikační koncept Palečkovi“, předtím komunikovala v duchu konceptu Rodina nás baví“.

Josef Havelka zakládal v Česku reklamní agenturu Leo Burnett, která se pod jeho vedením stala významnou tuzemskou skupinou, v roce 2001 se stal regionálním ředitelem této firmy pro 11 trhů střední a východní Evropy. Poté, co v roce 2005 společnost Leo Burnett opustil, založil poradenskou firmu Zeitgeist. V roce 2009 se stal zakládajícím partnerem firmy Zoot.cz – nákupní on-line platformy. Více než půl roku vedl konzultantskou divizi Omnicom Media Group, předtím byl generálním ředitelem společnosti Sanoma Media Praha.

Havelka je nositelem prestižního ocenění Adman, které se uděluje významným osobnostem za celoživotní přínos české reklamě.

-stk-