VLP se po vnitřní fúzi změní na Vltava Labe Media

středa, 29. června 2016, 14:00 Tisk MediaGuru

Vltava Labe Press se přejmenuje na Vltava Labe Media a přestěhuje se do areálu Waltrovka.

Investiční společnost Penta dokončuje prostřednictvím společnosti Angaur akvizici jednotlivých mediálních firem, které Penta na českém trhu v uplynulých měsících získala. Společnosti Vltava-Labe-Press, Astrosat Media a Tablet Media se proto slučují do jedné společnosti s novým názvem Vltava Labe Media a jako samostatné firmy zaniknou. K fúzi dojde od července 2016.

Se změnou názvu společnosti dochází i ke změně sídla, které bude v Praze Jinonicích v budově Aviatica v komplexu Waltrovka. VLP v současnosti sídlí v pražské Uhříněvsi.

Společnost Penta, resp. Angaur je v současnosti jediným akcionářem vydavatelství Vltava-Labe-Press (vydavatel regionálních deníků Deník, několika regionálních týdeníků, provozovatel tiskáren) a Tablet Media (vydavatel rodiny tabletových magazínů Dotyk). Vltava-Labe-Press je pak jediným akcionářem vydavatelství Astrosat Media (vydavatel magazínů, např. Květy, Vlasta, Překvapení, National Geographic, TV mini, TV Star, TV expres, Gurmet, Glanc či Dům a zahrada). Angaur je nástupnickou společností uvedených tří firem, po fúzi se ale přejmenuje na zmiňovanou Vltava Labe Media.

Mediální skupina Vltava Labe Media je druhým největším subjektem na tištěném trhu z pohledu celkového zásahu počtu čtenářů (2,79 mil.).

Vizualizace budovy Aviatica v pražských Jinonicích.
Vizualizace budovy Aviatica v pražských Jinonicích.

-mav-