Milan Mokráň odejde z VLP, míří do Petit Pressu

pátek, 01. července 2016, 09:50 Slovensko, Tisk MediaGuru

Milan Mokráň se od září vrací na Slovensko, pracovat bude pro vydavatelství Petit Press.

Do vydavatelství Petit Press nastoupí od 1. září 2016 Milan Mokráň. Ten v současnosti působí jako výkonný ředitel skupiny Vltava-Labe-Press. Z VLP tak odejde po deseti měsících působnosti. Podle dostupných informací nebude pravděpodobně pozice výkonného ředitele po odchodu Milana Mokráně nově obsazena.

Ve vydavatelství Petit Press má zodpovídat za rozvojové projekty a regionální aktivity, především regionální týdeníky My, síť bezplatných novin Echo a regionální online aktivity vydavatelství. V Petit Pressu nahrazuje Dušana Devána, který se bude věnovat digitálním projektům ve vydavatelství News and Media Holding (Penta).

„Jeho hlavím úkolem bude udržet a případně zvýšit lokální i agenturní inzertní tržby regionální sítě Petit Pressu a připravit střednědobou digitální strategii pro všechny regionální tituly," přiblížil Alexej Fulmek, předseda představenstva Petit Press.

Milán Mokráň působil do roku 2014 jako generální ředitel tehdejšího  vydavatelství Ecopress (dnes Mafra Slovakia), kde se poznal se stávajícím generálním ředitelem VLP Michalem Klímou. Do managementu VLP ho Klíma jmenoval v listopadu 2015.

Petit Press se řadí k nejvýznamnějším slovenským vydavatelským domům. Vydává deníky Sme, Uj Szó a Korzár, regionální týdeníky My, týdeník Vasárnap v maďarštině, čtrnáctideník Profit a síť bezplatných novin Echo. Provozuje weby sme.sk a ujszo.com. Zaměstnává víc než 600 lidí, provozuje i dvě tiskárny v Bratislavě a Košicích.

-mav-