Forbes se od března rozšíří o čtvrtletník Forbes Next

středa, 16. listopadu 2016, 12:48 Tisk MediaGuru

Pilotní vydání magazínu o technologiích se Forbesu osvědčilo, vydávat ho bude pravidelně.

Vydavatelství MediaRey SE přidá k vydávání byznysového měsíčníku Forbes také nový pravidelný magazín Forbes Next, který se zaměří na technologie, startupy a inovace. Půjde o čtvrtletník o rozsahu zhruba 130 stran s vlastním předplatitelským kmenem a digitální verzí. První číslo vyjde v březnu 2017 a bude stát 99 korun, informovala ve středu společnost Media Rey SE.

Forbes už letos v červnu vydal v nákladu 29 tisíc výtisků pilotní číslo technologického speciálu, a protože se prodejně osvědčilo, rozhodl se vydavatel přejít na pravidelné čtvrtletní vydávání. „Prakticky všechna vydání, která jsme poslali do trafik, se vyprodala. Bylo to v podstatě nulté číslo a ověřili jsme si, že je o tento obsah na trhu zájem. Až nás samotné překvapilo, jak pozitivní ohlas mezi čtenáři zaznamenal,“ řekl Petr Šimůnek, šéfredaktor Forbesu a minoritní akcionář MediaRey.

Projekt Next bude mít po obsahové stránce na starosti Michael Mareš, dosud kmenový redaktor Forbesu. Obsah bude vznikat v rámci stávající redakce a okruhu vybraných spolupracovníků, využívající i materiály z amerického Forbesu a portálu Forbes.com.

„Koho by nezajímalo, co nás čeká v budoucnosti? Mám pocit, že o technologiích a chytrých nápadech, které mění naše životy, pořád v Česku vzniká málo kvalitních textů v atraktivním balení – a to chceme změnit,“ uvedl Mareš. Mezi čtenáře by měla patřit především nejen generace tzv. millennials, ale všichni lidé, kteří se o technologie zajímají.

-mav-