Premium Media vydává Architect+, chce i další tituly

sobota, 19. listopadu 2016, 08:58 Tisk MediaGuru

Nově se formující vydavatelství vrací časopis Architect+, chystá i další časopisy.

Nové vydavatelství Premium Media Group přidává do svého portfolia časopis Architect+, který je následníkem tradičního časopisu Architekt. První číslo magazínu pokřtila Eva Jiřičná. 

Magazín Architect+ cílí na architekty, designéry, ale také veřejnost se zájmem o obor. Dvouměsíčník s podtitulem Revue pro prezentaci české a slovenské architektury navazuje na 62letou historii časopisu Architekt, jehož vydávání bylo v roce 2015 z technických důvodů pozastaveno. V dubnu projekt převzal investor zastoupený skupinou Premium Media Group, který časopis po výrazném grafickém relaunchi znovu uvádí na trh.

Časopis Architect+ je druhým titulem spadajícím pod mediální skupinu Premium Media Group, patřící do holdingu Czechoslovak Premium Brands, která je spojená s právníkem Jaroslavem Havlem. Vydavatelská skupina vznikla teprve letos v létě s převzetím nemovitostního a byznys magazínu Estate, který se v lednu 2017 představí v nové podobě. Premium Media Group soustředí pozornost na segmenty nemovitosti a bydlení, zdraví a krásu, životní styl, sport, gastronomii a umění a design. „Již nyní se pracuje na dalších akvizicích a do roka by měly přibýt minimálně tři další tituly,“ uvedla společnost v tiskovém oznámení.

Nový design připravilo grafické studio Ex Lovers. Změnily se i některé obsahové rysy časopisu a titul je tak více otevřen i laikům se zájmem o architekturu. Zároveň má směřovat ke kosmopolitním trendům. Šéfredaktorem magazínu nadále zůstává Julius Macháček, původní vydavatel časopisu.

Do holdingu Czechoslovak Premium Brands patří také Premium Fashion Brands, která provozuje v Česku a na Slovensku 31 prodejen s obuví, oblečením a doplňky. V současnosti se jedná především o módní obchody Armani Jeans, Geox, Trussardi Jeans a multibrandovou obchodní síť Beltissimo nebo na Slovensku také Weekend Max Mara a Marina Yachting s celkovým obratem 400 milionů Kč.

Foto ze křtu časopisu Architect+ za účasti Evy Jiřičné

architectplus2

architectplus_1

-mav-