Z Dotyku odchází původní redakce, VLM hledá náhradu

úterý, 06. prosince 2016, 11:00 Internet & Mobil MediaGuru

Dotyk opustí i další členové původní redakce. Vydavatel VLM ale s projektem nadále počítá.

Odchod z redakce týdeníku Dotyk oznámili další redaktoři. Podle informací MediaGuru.cz se výpověď rozhodli podat redaktoři Jiří Pšenička, Jan Štětka a Naďa Kubalíková. Výpověď podali ke konci listopadu, v tuto chvíli jim běží výpovědní lhůty.

Naplňují se tak předpovědi, že odchod šéfredaktorky Evy Hanákové spustí lavinu odchodů lidí, které si do Dotyku přivedla. Redakci už opustili Libor Akrman a Táňa Králová, ke konci listopadu odešel z Dotyku David Tramba, který zamířil do redakce týdeníku Euro. Na odchodu je také redaktor Martin Mařík. Jan Strouhal přešel v září do měsíčníku Forbes.

Podle neoficiálních informací míří někteří redaktoři z Dotyku do mediální společnosti Economia.

Dotyk se stal součástí skupiny Vltava Labe Media poté, co vydavatele regionálních deníků Deník koupila investiční společnost Penta. Snahy snížit náklady na provoz redakce (Dotyk je ve ztrátě) se mj. projevily odchodem z distribuční tabletové platformy Triobo, což pro Dotyk znamenalo opuštění tabletového média a přesun na internet.

V původní sestavě tak redakce Dotyku končí. Společnost Vltava Labe Media ale plánuje přivést nové redaktory a v projektu chce pokračovat. „Máme už schválený rozpočet na rok 2017 a s rozvojem Dotyku počítáme,“ přiblížil Tomáš Skřivánek, který do managementu VLM nastoupil v polovině listopadu. Pro mediální skupinu má být projekt zajímavý i proto, že cílí na opinion makery, tedy na cílové skupiny s nejvyšším sociodemografickým statusem A a B.

Publicisticko-společenský magazín Dotyk začal vycházet v květnu 2013 jako vůbec první tabletový magazín v Česku. Od počátku stavěl na propracovaných textech a redakční kvalitě. Získal mnoho ocenění v Česku i v zahraničí. Později ho doplnily i specializované magazíny Dotyk Byznys, Dotyk Styl Royal a Dotyk Styl Bydlení.

-mav-