Seriálem Temný kraj navazuje Prima na detektivní neděle

pátek, 06. ledna 2017, 07:00 TV MediaGuru

Prima za týden zahájí vysílání svého čtvrtého původního detektivního seriálu.

Detektivní seriál Temný kraj je dalším původním seriálem z produkce televize Prima, jehož vysílání začne v neděli 15. ledna 2017 od 20:15. Prima tak pokračuje v koncipování nedělních večerů detektivními příběhy, které zahájila před rokem. Je to právě rok, kdy do vysílání zařadila svůj první seriál tohoto žánru V.I.P. vraždy. Poté v neděli večer uvedla další detektivní seriály (Mordparta, Polda). Novinka Temný kraj přitom nemá být poslední z řady vlastních detektivních seriálů televize.

Přestože pod scénářem Temného kraje jsou stejně jako v případě seriálu V.I.P. vraždy podepsány Kateřina a Jitka Bártů, letošní novinka Primy má oslovit trochu jiné publikum. "V.I.P. vraždy mířily více na ženské publikum. Temný kraj je typem seriálů Komisaře Rexe a Vražd v Midsomeru," představuje nový seriál generální ředitel Primy Marek Singer. Příběh má nabízet i odlehčenější momenty a být tak seriálem pro celou rodinu.

Seriál celkem přináší šest případů sériových vražd, do kterých se promítají místní pověsti a legendy. Pro diváka půjde o nezvyklou dramaturgii šesti příběhů v celkem dvanácti dílech. Každý z šesti příběhů se tak uzavře po dvou odvysílaných dílech.

Prima pro seriál získala herce Lukáše Vaculíka, který ztvární postavu kriminalisty Petra Kraje. Je to poprvé, kdy se Vaculík s Primou v seriálové tvorbě spojuje. V příběhu seriálu ho doprovází pes Egon, v rolích policistů se představí Kristýna Nováková, Jan Teplý, Karel Zima, Martin Trnavský a Saša Rašilov. Další postavy ztvární například Jan Novotný nebo Tereza Kostková.  

Prima nespecifikovala, jaké divácké cíle od své novinky očekává. Je ale zřejmé, že jde o ambiciózní projekt, který by se měl minimálně pohybovat kolem hranice 20% podílu (15-69). Podstatné ale také bude, jaké pořady se v nedělním vysílaní objeví po 20. hodině na obrazovkách konkurenčních stanic. ČT1 začne rovněž od neděle 15. ledna vysílat svůj nový seriál Bohéma, představující osudy českých filmových legend. Nova zatím svůj program zcela neodhalila, nelze ale vyloučit, že by se nový seriál Primy mohl částečně střetnout s novými díly soutěže Tvoje tvář má známý hlas.

Příběh seriálu Temný kraj 

Kriminální minisérie: 12 dílů – 6 epizodních případů (po 2 dílech) temny-kraj_logo Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj (Lukáš Vaculík) opouští ze zdravotních důvodů velkoměsto a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v  kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Jeho návrat ke kořenům není snadný, postupně ale propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování případů sériových vražd. Kreativní producentka: Kateřina Bártů, režisérka: Jitka Bártů, producentka: Gabriela Erleová

Foto seriálových postav

Lukáš Vaculík, foto: FTV Prima
Lukáš Vaculík, foto: FTV Prima
Tereza Kostková, foto: FTV Prima
Tereza Kostková, foto: FTV Prima
Saša Rašilov, foto: FTV Prima
Saša Rašilov, foto: FTV Prima
Jan Teplý, Kristýna Nováková, foto: FT V Prima
Jan Teplý, Kristýna Nováková, Karel Zima, foto: FTV Prima

-mav-