CEFC má končit spolupráci s Empresa Media a Médeou

pondělí, 27. února 2017, 11:15 Tisk MediaGuru

Podle informací serveru HlídacíPes.org už Tvrdík složil funkci místopředsedy představenstva.

Čínský investiční fond CEFC končí spolupráci s vydavatelstvím Empresa Media a agenturou Médea, uvedl dnes zpravodajský server HlídacíPes.org. Mluvčí CEFC Pavel Bednář ČTK potvrdil, že šéf evropského zastoupení CEFC Jaroslav Tvrdík opustil funkci místopředsedy představenstva ve vydavatelství i v agentuře. "Můžeme potvrdit, že statutární orgány obou skupin opustili z pozice člena dozorčí rady Wang Tung a z pozice místopředsedy představenstva Jaroslav Tvrdík. Vše ostatní jsou spekulace, které nebudeme komentovat," řekl ČTK mluvčí CEFC Pavel Bednář.

Změna ještě není zaznamenána v obchodním rejstříku, dodal server. Serveru informaci potvrdil výkonný ředitel vydavatelství Empresa Daniel Köppl. "Je to další potvrzení toho, že se posílila pozice Jaromíra Soukupa ve vedení společností Empresa Media a Médea," řekl webu Köppl bez dalších komentářů. Podle webu se tím naplňuje klauzule, jež oběma stranám dávala možnosti do konce března 2017 zažádat o získání akcií zpět, respektive stažení investice.

CEFC do společnosti Empresa Media i agentury Médea majetkově vstoupila v září 2015, kdy získala v obou společnostech minoritní podíl. Loni v červenci se pak stal Tvrdík místopředsedou představenstva Empresa Media, aby prezentoval minoritního vlastníka.

Obrat společnosti dosáhl předloni 5,489 miliardy korun. Nejziskovější částí byla Médea, která dosáhla provozního zisku (EBITDA) 127,1 milionu Kč. Skupina Empresa Media skončila s provozní ztrátou EBITDA 14,4 milionu Kč. Vydavatelství vlastní mimo jiné TV Barrandov a časopis Týden.

-čtk-