Stanice skupiny Markíza se v Česku vypnou 1. března

úterý, 14. února 2017, 15:10 Slovensko MediaGuru

Stanice skupiny CME v Česku a na Slovensku zamezují nelegálnímu šíření svých stanic.

Televizní skupina Markíza potvrdila, že 1. března 2017 od 5:00 musí byt v České republice vypnuty její kanály, k jejichž šíření neudělila operátorům souhlas. Týká se to všech distributorů – kabelových, satelitních i placených televizí. "Vypnutí volně šířených stanic jsme stanovili na 1. března 2017. Diváky o tomto kroku budeme informovat jak my, tak nepochybně i samotní distributoři," informoval MediaGuru.cz Zdeněk Ryšavý, technický ředitel skupiny Markíza.

Volně šířené stanice skupiny Markíza jsou podle televize v Česku distribuovány bez souhlasu skupiny, proto Markíza nutí operátory, aby jejich šíření ukončili. Jde o stanice Markíza, Doma a Dajto. Českým divákům je ale naopak k dispozici kanál Markíza International, který přináší pořady skupiny Markíza. Kanál Markíza International zahájil v České republice své vysílání na začátku loňského roku. Markíza ho uváděla právě proto, aby zamezila nelegálnímu šíření svých stanic.

Podle informací MediaGuru.cz postupuje podobně i televizní skupina Nova na Slovensku. Také tam by mělo dojít k vypnutí stanic, které jsou šířeny bez jejího souhlasu, k 1. březnu 2017. Jde především o stanice Nova, Nova Cinema a Nova Action (dříve Fanda). Rovněž Nova uvedla na Slovensku stanici pro slovenské diváky se svými pořady. Kanál Nova International odstartoval na začátku roku 2017. Nova v průběhu roku informovala, že na Slovensku chce šířit jen placené kanály Nova International, Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

-mav-