ÚOHS už řeší vstup Denemo Media do FTV Prima

úterý, 07. března 2017, 08:15 TV MediaGuru

Antimonopolní úřad už obdržel návrh na vlastnickou změnu televize Prima.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) už obdržel návrh na povolení spojení společností Denemo Media a GES Media Europe. Zmíněné firmy mají získat možnost společně kontrolovat společnost FTV Prima Holding, jediného akcionáře FTV Prima. FTV Prima je provozovatelem médií televizní skupiny Prima. K navrhovanému spojení dochází zejména v oblasti provozování televizního a internetového vysílání a prodeje reklamy v různých médiích, uvedl úřad.

Společnost Denemo Media je součástí podnikatelské skupiny, v jejímž čele stojí společnost Alphaduct, která je prostřednictvím svých dceřiných společností aktivní zejména v oblasti výroby a prodeje pleťové, tělové a dekorativní kosmetiky a v oblasti produkce minerálních vod.

Jde o transakci, v rámci které opustí český televizní trh švédská společnost MTG. Ta se rozhodla prodat svůj 50% podíl v televizi Prima právě firmě Denemo Media. Vlastníkem Denemo Media jsou firmy Alphaduct (75 %) a GES Media Asset (25 %). Skupina Alphaduct je vlastněna Vladimírem Komárem a společnost GES Media Asset je členem skupiny GES Group podnikatele Ivana Zacha, která ovládá druhý 50% podíl ve skupině Prima Group.

-mav-