VLM zavádí magazín pro ženy Deník Ženy

středa, 26. dubna 2017, 07:55 Tisk MediaGuru

Vltava Labe Media přichází s vkládaným magazínem, který je určen především ženám.

Deník přichází s novým magazínem pro ženy. Titul nazvaný Deník Ženy je měsíčníkem, který každý poslední čtvrtek v měsíci obdrží všichni čtenáři 71 mutací Deníku. Vydavatelská společnost Vltava Labe Media tak rozšiřuje svůj záběr mezi magazínovými suplementy. Měsíčníkem Deník Ženy přitom nekončí, v plánu jsou další časopisy, které mají rozšířit nabídku magazínů o další segmenty k už stávajícímu magazínu Deník Bydlení, pátečnímu TV magazínu, sobotnímu Víkendu a k novému Deníku Ženy. První vydání se objeví ve čtvrtek 27. dubna.

Za tímto účelem do Vltava Labe Media přišla Bohumila Čiháková, nyní šéfredaktorka Deníku Ženy, která dříve pracovala v mediální skupině Mafra, kde se podílela na magazínech MF Dnes + TV, City Praha, speciálních příloh Partneři slavných nebo Trendy magazínu či magazínu City Life. Grafickou podobu Deník Ženy vytvořil artdirector Jiří Bušek. Ke spolupráci s vydavatelstvím VLM přizvala Bohumila Čiháková fotografa Jakuba Davida, který fotografuje módu a portréty pro přední lifestylové magazíny a dlouhá léta spolupracoval a čerpal zkušenosti od uznávaného fotografa Antonína Kratochvíla.

Bohumila Čiháková
Bohumila Čiháková

Šéfredaktorky magazínu Bohumily Čihákové jsme se zeptali na podobu nového magazínu.

Jak jste se rozhodli obsahově koncipovat nový magazín Deník Ženy?

Magazín má 32 stran, věnujeme se klasickým ženským tématům jako zdraví, vztahy, móda, rodina, práce, krása a vaření. Opírat se chceme o rozhovory se zajímavými ženami, v prvním čísle přinášíme rozhovor s Ivetou Toušlovou. Zároveň chceme některé rubriky uvádět variabilně a zařazovat další témata, například rodinná nebo ekonomická. Pokud by se objevilo aktuální téma, upravíme rozsahy pravidelných rubrik.

Co konkrétně považujete s ohledem na vaše čtenářky v obsahu za stěžejní?

Vedle už zmíněného rozhovoru to bude určitě móda. Chceme, aby čtenářky po celé republice měly přehled o trendech. Módu ale budeme zároveň koncipovat tak, aby byla pro naše čtenářky nejen nositelná, ale i přijatelná. Přicházíme také s rubrikou Úhelníky, ve které se střetnou dva lidi s odlišným názorem. Například v prvním čísle řešíme téma státní maturity. Přestože je magazín určen hlavně ženám, chceme docílit toho, aby čtenářky články sdílely i v rámci rodiny. Diskutovaly o daném tématu. A v neposlední řadě myslíme i na muže, kterým je určena rubrika Podle muže, která časopis uzavírá.

Na trhu vychází mnoho titulů pro ženy, jaká je vize vašeho měsíčníku?

Magazín je koncipovaný pro inteligentní ženy s vlastním názorem. Cílíme na čtenářky starší 35 let, které už pravděpodobně mají rodinu a které se chtějí dozvědět něco nového, posunout se. Ať už je to v oblasti módních trendů, nebo inspirací. Magazín není koncipovaný jako Elle nebo Harper's Bazaar, ale chceme, aby se čtenářky o trendech dozvěděly. V prvním čísle módními trendy provádí česká návrhářka Petra Balvínová. Do rozhovorů budeme vždy zařazovat ženy, které mají co říct. Nebudeme vybírat bulvární témata, naopak, chceme, aby naše čtenářky našly v rozhovorech inspirativní příběhy.

V časopise nejsou křížovky nebo horoskopy, tedy obvyklá součást ženských titulů. To je záměr?

Ano, luštění a horoskopy nabízí celá řada jiných titulů, my jsme je záměrně vypustili. Raději stránky naplníme něčím, co má pro ženy přidanou hodnotu. Ať už jsou to zmiňované Úhelníky, kde se čtenářky mohou něco dozvědět, nebo rozhovory, které je mohou inspirovat. Přála bych si, aby čtenářky měly potřebu něco pro sebe udělat dál – např. aby články o zdraví vnímaly tak, že se jimi mohou řídit. Námi doporučené recepty si mohly bez problémů uvařit. Koupit si vybrané módní kousky, protože ženám sluší. A v inspiraci si vybrat dárek pro sebe.

Je z pohledu vydavatele primárním zájmem přitáhnout inzerenty a zvýšit čtenost čtvrtečního vydání?

Je to třeba chápat tak, že čtenáři Deníku jsou velkou skupinou, která se dále člení do různých cílových skupin. Chceme každé této skupině něco nabídnout. Abychom se víc profilovali ve městech, tak můžeme nabídnout nějaký městský magazín, mužům zase nějaký titul pro ně. Ale to jsou všechno předčasné úvahy, teprve se budeme zabývat tím, s jakými dalšími tituly v rámci Deníku přijdeme.

A neuvažovali jste jako vaše konkurence o kratší periodicitě vydání Deníku Ženy, tedy o týdeníku?

Nejsem přesvědčená o tom, že by týdeník byl úspěšný. Je to jednak náročné časově pro čtenáře a také nákladově pro vydavatele. Výhodou měsíčníku je, že čtenářky mají více času na to obsah vstřebat a my kvalitně připravit. Trh už je navíc přesycený. Představa, že přijde další týdeník v rámci deníkových vydavatelství, mi nepřijde rozumná.

Ukázky měsíčníku Deník Ženy

denik-zeny

denik-zeny_rozhovor

denik-zeny_rozhovor-1

moda_denik-zeny

denik-zeny_podle-muze

-mav-