Leoš Pohl odstartuje válečný kanál WAR po létě

středa, 07. června 2017, 16:30 TV MediaGuru

Novinka v portfoliu Československé filmové společnosti zahájí na přelomu září a října.

Československá filmová společnost zahájí na přelomu září a října vysílání placené dokumentární televizní stanice WAR svět válek. Zaměří se na oblast vojenství. Vysílat má 24 hodin denně, sedm dní v týdnu, ve vybraných satelitních, kabelových a IPTV televizních sítích v České republice a na Slovensku.

„Našemu novému programu rozhodně nepůjde jen o války a bitvy a o jejich politické příčiny a důsledky, ale o celý svět vojenství jako takový. To znamená, že se zaměří například na současné armády, vojenskou techniku a související vědecký výzkum, na terorismus či špionáž, ale i na to, co vojáci jedí, když nevaří nebo co si oblékají a v čem jezdí. V neposlední řadě dojde i na historii a konspirační teorie,“ přibližuje novou stanici Leoš Pohl, většinový majitel společnosti.

Provozovatel říká, že vysílání má také upozorňovat a varovat před různými typy válečných konfliktů. Přinášet má také českou a slovenskou produkci s důrazem na hrdinství, čest a vlastenectví. "Ne nadarmo startujeme tuto stanici v předvečer možného vzniku evropské armády. Do budoucna se rovněž zaměříme na vojenství související se středoevropským prostorem,“ doplnil Pohl.

První měsíce vysílání mají v  českých premiérách nabídnout dokumentární pořady, kromě domácích, z USA, Ruska, Velké Británie, Francie a Německa. Během noci – od první do šesté ranní hodiny – přinese televize pořady bez komentáře. Všechny programy budou plně v češtině, popř. ve slovenštině.

Jak už jsme dříve informovali, uvedení nového kanálu má být součástí větší expanze Československé filmové společnosti. Dalšími chystanými novinkami mají být stanice vycházející ze stávajících placených kanálů CS Film a Horor Film.

Československá filmová společnost v současné době provozuje televizní stanice CS film, CS mini, a Horor film určené pro satelitní, kabelové a IPTV televizní sítě, dokumentární TV Kinosvět, televizi záhad a tajemství, která je volně dostupná a dále  videoportál Film popular.cz.

-mav-