Rádio Zet přejde na letní provoz, odvysílá reprízy

středa, 28. června 2017, 12:15 Rádio MediaGuru

Zpravodajské Rádio Zet nabídne přes léto jen reprízy, reaguje na rozhodnutí RRTV.

Informačně-byznysová stanice Rádio Zet, kterou spoluvlastní mediální skupiny Lagardere Active ČR a Media Bohemia, přejde od 1. července na letní programové schéma. Primárně má vysílat především reprízy. Podle vyjádření společnosti Lagardere Active souvisí rozhodnutí se zamítavým stanoviskem k žádosti o změnu licenčních podmínek.

"S ohledem na způsob, jakým RRTV odůvodnila své stanovisko, nebudeme v tuto chvíli naše další kroky komentovat,“ uvedl na dotaz MediaGuru.cz Michel Fleischmann, prezident Lagardere Active ČR. „Osobně mě daná situace velmi mrzí, protože si myslím, že české prostředí potřebuje takové rádio, jakým je Zet. Tedy rádio s kvalitním, nezávislým obsahem, které připravují největší profesionálové oboru," dodal.

K dalším krokům ohledně Rádia Zet se teď Lagardere Active vyjadřovat nebude. Společnost už na konci loňského roku naznačila, že ekonomické výsledky Rádia Zet zůstávají za očekáváním a že letošní rok napoví o další budoucnosti rádia. Start stanice brzdily tahanice s Radou pro rozhlasové a televizní vysílání a s Českým rozhlasem, oproti plánům se tak skutečný rozjezd rádia zpozdil o dva roky.

Lagardere letos dvakrát žádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o možnost programových změn. Obě žádosti RRTV zamítla. V letošním dubnu pak spustila vysílání z nového studia a do funkce ředitelky jmenovala Vladimíru Nejedlou.

Rádio Zet denně poslouchá 17 tisíc posluchačů a týdně 46 tisíc posluchačů (zdroj: Radio projekt, 4Q/2016-1Q/2017).

-mav-