iDNES.cz pokořil hranici 3 milionů čtenářů

čtvrtek, 01. ledna 1970, 01:00 Internet & Mobil, Výzkum MediaGuru

Zpravodajský portál iDNES.cz pokořil na konci loňského roku magickou hranici tří milionů reálných uživatelů za měsíc.

V listopadu si vyhledalo iDNES.cz 3 000 120 reálných uživatelů (zdroj: NetMonitor – SPIR – Mediaresearch – Gemius), kteří zhlédli téměř 290 milionů stránek. Oproti předchozímu měsíci se počet reálných uživatelů zvýšil o více než 64 tisíc.

K čtenářsky nejvyhledávanějším tématům patřily on-line zpravodajství z demonstrací k výročí tzv. Křišťálové noci, Hutkův song o „udavači z Těšína“ Jaromíru Nohavicovi, jízda Jiřího Paroubka 200kilometrovou rychlostí ve služebním autě či kauza o levném bydlení primátora Béma.

Čtenáři mohli v listopadu soutěžit o vstupenky na speciální koncert skupiny Kryštof, koncem měsíce spustil iDNES.cz ve spolupráci s Národním muzeem přílohu k nové výstavě Stopy lidí. Podesáté proběhla anketa Mobil roku, jejímž absolutním vítězem se stala telefon Nokia N95.

Nejvyhledávanějšími slovy v listopadu kromě standardních počasí, map a tv programu byla kalendář Pirelli, Nokia 6300, rodičovský příspěvek a pánové Hutka a Nohavica. Čtenáře dále zajímaly informace o pořadu Vem si mě, stávka učitelů i otevření nového obchodního centra Palladium.

Nejnavštěvovanějším zpravodajským serverem rodiny iDNES.cz v listopadu byly Zprávy iDNES.cz, které poprvé překonaly hranici jednoho milionu čtenářů (přesně 1 046 448 reálných uživatelů). Následovala titulní strana iDNES.cz (807 211 reálný uživatel) a Ekonomika iDNES.cz (624 882 reální uživatelé).