BeeTagg aneb včeličky a sprejeři

úterý, 11. prosince 2007, 07:21 Internet & Mobil MediaGuru

Vzhledem k vývoji mobilních telefonů, bylo jen otázkou času, kdy se marketing zaměří i tímto směrem. Tím tedy nemyslíme směrem ke včelám, ale k technologii BeeTagg.

Co to tedy BeeTagg je? Jedná se o technologii umožňující jednoduché propojení ostatních médií s interaktivním médiem jako je internet. Mobilní telefony jsou dnes bez problému schopny pracovat s interaktivním obsahem a umožňují nám nalinkovat velké množství mobilních informací, stále je tu však problém se zdlouhavým vypisováním webové adresy.

Díky aplikaci BeeTagg kódů jsme po nafocení jediného obrázku schopni propojit daný obrázek (BeeTagg kód) s interaktivní akcí, jako je linkování na webovou adresu, stažení požadovaného obsahu, dodání dodatečných informací, či spojení s prodejcem.

Představme si jednoduchý příklad. Sledujete televizi, čtete noviny, vidíte billboard a zaujme vás nějaký produkt. Jedním použitím foťáku na mobilním telefonu se jednoduše připojíte k dodatečným informacím a produkt si objednáte.

Další příklad jdete po městě a zajímají vás památky. Jednoduchým nafocením BeeTaagu, nacházejícím se u památky, zjistíte veškeré informace o budově, dostanete fotografie, či informace o další blízké památce, kde můžete v prohlídce města pokračovat.

Jak BeeTagg spojit s reklamou? BeeTaag je takzvaný dvourozměrný kód (vylepšený kód čárový) je propojen s logem klienta a dokáže tudíž dodat dodatečné informace jako službu zákazníkům, nebo naopak díky čtečce poskytnout slevu či vstupenky na event klientem pořádaný.

Proč je BeeTagg zajímavý? Je to nová technologie umožňující interaktivně propojit média dodnes statická, což přináší další možnosti.