J&T se Spartou vstupují do virtuálního světa SecondLife

úterý, 11. prosince 2007, 07:21 Internet & Mobil MediaGuru

Na společné tiskové konferenci oznámily skupina J&T spolu se Spartou vstup do virtuálního světa SecondLife. Zařadí se tak mezi společnosti, jako CNN nebo Vodafone, které se do virtuální země s 10 miliony obyvateli již vydaly....

Kdokoliv z bezmála jedenácti miliónů pravidelných návštěvníků tohoto projektu tak nyní bude moct na soukromém ostrově J&T navštívit nejen bankovní sídlo skupiny, ale především AXA Arenu včetně shopu, Dvorany slávy a hráčské kabiny.

„J&T se dlouhodobě profiluje jako finanční skupina, která vyhledává nové a zajímavé příležitosti pro svoje aktivity a i takto vyhodnotila projekt SecondLife. Rozsah, rozmanitost a téměř neomezené možnosti prezentace jsou hlavním důvodem našeho vstupu do SecondLife, který vnímáme jako velmi zajímavý projekt a naším vstupem ho chceme podpořit." řekl v tiskovém středisku na Letné k projektu Petr Málek, ředitel komunikace J&T, a v následujících větách projekt dále přiblížil. „V první fázi jsme investovali do vlastního ostrova J&T, na který jsme umístili budovu banky, kde kromě představení aktivit skupiny J&T poskytujeme obyvatelům SecondLife informační servis v oblasti finančních trhů. Současně jsme připravili fotbalový stadion Sparty včetně interaktivního představení hráčů, shopu se suvenýry a zajímavou možností střelby pokutových kopů."

Poměrně věrná kopie sídla J&T koncentruje hlavní informace do vstupní haly, kde mají avataři možnost získat základní přehled o aktivitách skupiny J&T prostřednictvím velkoplošných obrazovek. „Velmi zajímavou službou je propojení prostředí SecondLife s reálným životem a k dispozici jsou tu denní komentáře finančních trhu od našich analytiků. Ve vyšších patrech, do kterých vás vyveze výtah, naleznete kanceláře, zasedací místnosti a konferenční místnost s možností promítání. Ve fázi přípravy je prezentace Nadačního fondu J&T," dodal Málek.

Za letenský klub promluvil na tiskovce ředitel komunikace Jakub Otava. „Sparta Praha je klubem, který si zejména v posledních letech velmi zakládá na komunikaci s fanoušky, a snaží se pro ně připravovat třeba i netradiční novinky. Prezentace v prostředí SecondLife přesně zapadá do této koncepce a snaží se oslovit stávající fanoušky novým způsobem. A samozřejmě se nabízí také možnost oslovení nových přívrženců, kteří tak mají možnost seznámit se s hráči, zázemím a stadionem způsobem, který je jim blízký. Aby nezůstalo jen u pasivního prohlížení, připravili jsme pro virtuální návštěvníky stadionu Sparty atraktivní exekuci pokutových kopů a možnost získat čepici AC Sparta Praha, kterou nikdo jiný v SecondLife nemá."

Sparta tak vstupuje do nové etapy. „Projekt se samozřejmě nadále raketově vyvíjí a sami jsme zvědaví, jaké možnosti nabídne SecondLife za několik měsíců. Každopádně se i v tomto směru mají naši fanoušci na co těšit," uzavřel Jakub Otava.