O2 Active – první portál v mobilu zdarma

úterý, 11. prosince 2007, 07:21 Internet & Mobil MediaGuru

Mobilní portál O2 Active bude od 1. 11. 2007 uživatelům nově k dispozici zcela zdarma a navíc jim díky spolupráci s portálem Centrum.cz přinese hned několik zbrusu nových služeb jako například XChat nebo přístup k e-mailu Centrum.cz.

Díky mobilnímu telefonu a portálu O2 Active si budou uživatelé moci kdekoliv, kdykoliv a zcela zdarma přečíst aktuální zprávy, vyhledat kontakty na Firmy a úřady, zjistit aktuální dopravní situaci či předpověď počasí, podívat se co dávají v nejbližším kině, vyhledat jízdní řády nejen vlaků a autobusů, ale i MHD a řadu dalších užitečných informací.

Účtován bude pouze prémiový obsah určený ke stažení do mobilu, především vyzváněcí melodie, tapety či hry, a erotické obsahové služby. Před vstupem do placené části budou uživatelé vždy upozorněni o zpoplatnění těchto stránek či obsahu ke stažení. Budou tak vždy předem vědět, za co případně zaplatí.

"Nyní budou mít naši zákazníci všechny potřebné informace i zábavu stále po ruce, aniž by za ně museli platit. O2 Active se tak stává prvním a jediným mobilním portálem v České republice, který je v telefonu dostupný zcela zdarma," uvádí Jan Karas, ředitel pro služby obsahu, společnosti Telefónica O2, a dodává: "Díky nové koncepci využití reklamy v mobilních obsahových službách budou náklady na jejich provoz hrazeny právě z těchto příjmů a nikoliv z peněženek našich zákazníků."

Novinky na O2 Active

Díky nově navázané spolupráci O2 Active s portálem Centrum.cz získají všichni uživatelé prostřednictvím svého mobilního telefonu možnost přístupu k e-mailu Centrum.cz, budou se moci pobavit na velmi oblíbeném a vyhledávaném xChatu nebo si vyhledat informace v katalogu Firem a úřadů.

,,Velmi si ceníme spojení s tak silným hráčem na trhu telekomunikací jako je společnost Telefónica O2, protože nám přináší možnost otevřít novou éru v oblasti poskytování mobilního obsahu zcela zdarma. Naprosto jedinečné je to, že se nejedná o žádnou promo akci, ale o nabídku, která je trvalá. Díky této naší spolupráci mohou uživatelé od dnešního dne využívat praktické a zábavné služby, na které jsou zvyklí z internetu i ve svém mobilu. Inzerentům zase otevíráme zcela nové možnosti v oslovování zákazníků,"říká Pavel Mucha, výkonný ředitel Centrum.cz a pokračuje: "Česká republika je pro uvádění podobných služeb ideální. Ve využívání mobilních služeb stojí na předních příčkách a Češi to s mobilními telefony umí."

Mobilní vyhledávač Centrum.cz

Zcela nový vyhledávač od Centrum.cz, dokáže výsledky vyhledávání přizpůsobit určitému typu telefonu a rozpoznat účel hledání a podle toho uživateli nabídnout nejoptimálnější pořadí výsledků. Součástí vyhledávání je největší databáze státních institucí a úřadů, ale i katalog firem, který obsahuje téměř 300 tis položek. Vyhledávání i jeho výsledky jsou také zcela zdarma. Pokud výsledek vyhledávání odkazuje do placených sekcí, je na to zákazník upozorněn.

E-mail Centrum.cz

Prostřednictvím svého mobilního telefonu mají zákazníci O2 nově možnost bezplatného přístupu do

e-mailové schránky na portálu Centrum.cz. Stejně jako v internetovém prohlížeči si nyní mohou také ve svém mobilu přečíst příchozí poštu, odesílat nebo přeposílat e-maily či si vytvářet nové adresáře. Jediné omezení mobilního přístupu je, že si nebudou moci prohlížet přílohy. Uživatelům se zobrazí pouze jejich seznam.

XChat

Zákazníci O2 nyní mají také přístup k oblíbené internetové službě XChat přímo v telefonu. XChat nabízí příležitost nejen k poznávání nových lidí, ale umožňuje také zapojení do různých diskusí v rámci internetového fóra. Mobilní verze nabízí podobné funkce jako na internetu - jednotlivé místnosti, vytvoření a editaci vlastního profilu, prohlížení profilů ostatních uživatelů včetně fotky.