Portál Centrum mění majitele

úterý, 11. prosince 2007, 07:21 Internet & Mobil MediaGuru

NetCentrum s. r. o., druhá největší internetová společnost v České republice a provozovatel významného webového portálu Centrum.cz, dnes oznámila, že ji převzala nadnárodní private equity společnost Warburg Pincus.

Pavel Mucha, výkonný ředitel společnosti NetCentrum, řekl: "Jsme velmi potěšeni, že můžeme přivítat Warburg Pincus jako našeho nového vlastníka. Zkušenosti společnosti v regionu i na internetovém trhu budou pro nás opravdovým přínosem a napomohou k posílení našeho manažerského týmu. Těšíme se na úzkou spolupráci s Warburg Pincus, neboť rozšiřujeme podnikání ve střední a východní Evropě, a i nadále chceme zavádět pro naše stávající zákazníky nové, vylepšené služby."

"Warburg Pincus nabízí společnosti NetCentrum velkou příležitost do budoucnosti. Spoluzakladatelé si i nadále podrží minoritní podíl ve společnosti, což vyjadřuje naši důvěru v její silný růstový potenciál," komentují to Ondřej Tomek a Oldřich Bajer, zakladatelé NetCentrum.

Podmínky transakce nebyly zveřejněny. Stávající akcionáři společnosti NetCentrum investují část zisku z transakce zpět do společnosti.