Olympiáda v Sochi 2014 získá 260 milionů dolarů

čtvrtek, 16. dubna 2009, 17:08 Reklama MediaGuru

Organizační výbor Sochi 2014 podepsal první smlouvy s velkými partnery. Jsou jimi telekomunikační společnosti Rostelecom a MegaFon. Dohromady mají smlouvy hodnotu 260 milionů dolarů.

Největší sponzorská dohoda s domácími sponzory v historii olympijských her má sice hodnotu 260 milionů dolarů, ale noví partneři olympiády plánují ještě investovat přes 200 milionů dolarů do infrastruktury regionu Krasnodarsk. Celkově se jejich investice do projektu Sochi 2014 tedy šplhá až k částce 500 milionů dolarů.

Rostelecom a MegaFon se stali prvními velkými partnery olympiády v Sochi. Společnosti získaly statusy: generální partner XXII. zimních olympijských her v Sochi 2014, generální  partner Ruského olympijského výboru a generální partner Ruského olympijského týmu (od roku 2010 do roku 2016).

 

 

Organizační komise Sochi 2014 dále jedná s dalšími společnostmi, které projevily zájem stát se partnery olympijských her v roce 2014. Stejně tak pokračují i jednání mezi firmami a Mezinárodním olympijským výborem. Smlouvu s MOV pro Sochi 2014 již podepsali Coca-Cola, Panasonic a Samsung.

V České republice plyne pro Český olympijský tým největší objem finančních prostředků od čtveřice generálních partnerů, kterými jsou dlouhodobě Pilsner Urquell, Škoda Auto, Skupina ČEZ a RWE. U oficiálních partnerů došlo na přelomu loňského roku ke změnám, jedno uvolněné místo zaplnila česká společnost Alpine Pro, která bude oblékat české olympioniky. Nejdelší kontrakt uzavřel Pilsner Urquell, a to na dva olympijské cykly.